Bloedstollende slotspeeldag

Maarten Vandenabeele
| 12 reacties
Bloedstollende slotspeeldag
Foto: © SC

Na 37 speeldagen is er in de Serie A nog steeds geen beslissing gevallen over de scudetto. Ook het laatste startbewijs voor de Champions League moet nog worden uitgereikt en onderin strijden nog drie ploegen op leven en dood.

Waar de spanning vorig seizoen ver te zoeken was, loopt deze jaargang van de Serie A met een echte thriller op zijn einde. Inter telde op een gegeven moment 11 punten voorsprong op Roma, kreeg ook al twee matchpunten, maar kon die niet verzilveren en speelt dus zondag met het mes op de keel in Parma.

Inter moet winnen om niet afhankelijk te zijn van Roma. Als Inter niet wint, moet Roma wel winnen om de scudetto van de Nerazzurri af te pakken. Bij een gelijk aantal punten zijn de Milanezen immers in het voordeel, omdat ze in de onderlinge duels de betere waren.

Bij Inter wordt Ibrahimovic klaargestoomd om minstens een invalbeurt te kunnen afwerken. De Zweed moet de beslissende factor worden, waar de rest van de ploeg de jongste wedstrijden in gebreke bleef. Mancini heeft kopzorgen, want Cambiasso raakt wellicht niet fit. Daardoor komt Stankovic (foto) vrijwel zeker terug in de ploeg. Chivu, wiens seizoen al afgelopen leek, kan misschien toch nog zijn opwachting maken zondag.
Parma gooide op de valreep Cuper buiten en probeert onder de leiding van beloftencoach Manzo de redding te bewerkstelligen. De Gialloblu moeten winnen om in de Serie A te blijven. Mariga, Rossi en Dessena zijn geschorst. Achterin komt Couto na een lange schorsing terug in de ploeg.

AS Roma zal met een half oor luisteren naar wat er in Parma gebeurt, maar moet zelf ook nog Catania verslaan. Catania is nog niet zeker van de redding: de Sicilianen mogen verliezen, tenzij Parma en/of Empoli winnen. Bij Roma is, op Totti en Taddei na, iedereen fit. Perrotta schuift wellicht door naar de flank van Taddei en Aquilani komt zo centraal in de ploeg.
Zenga's Catania moet het nog altijd zonder diepe spits Spinesi doen. Izco zit een schorsing uit.

Fiorentina en Milan moeten nog uitmaken wie naar de voorronde van de Champions League mag. De Viola staan er het best voor: bij winst op het veld van Torino mogen de Florentijnen zich nog eens opmaken voor het kampioenenbal. Torino speelt nergens meer voor: de Granata zijn al zeker van een verlengd verblijf in de hoogste afdeling. Prandelli liet al weten dezelfde elf aan de aftrap te brengen als vorig weekend: bij afwezigheid van de geschorste Mutu mag Osvaldo weer het verschil proberen te maken. Bij Torino is Rosina (foto) een twijfelgeval: 'Rosinaldo' bleef aan de kant bij een oefenwedstrijd die de Granata deze week speelden.

Milan moet hopen op een misstap van Fiorentina en de Rossoneri moeten zelf winnen van Udinese. Ancelotti, misschien aan zijn laatste wedstrijd op de Milanbank toe, mist de geschorsten Gattuso en Nesta. Udinese, al zeker van UEFA Cup volgend seizoen, wuift wellicht zijn sterren Zapata, Quagliarella en Di Natale uit. Alle drie zijn ze fel gegeerd door grotere clubs.

Onderin heeft Empoli een klein mirakel nodig om zich te redden. De Toscaanse ploeg moet in de eerste plaats zelf winnen en hopen dat Catania en Parma verliezen. Tegen het al gedegradeerde Livorno moet de eerste voorwaarde in elk geval vervuld kunnen worden. Cagni brengt een offensieve ploeg aan de aftrap, met Saudati en Vannucchi voorin en Giovinco, die na dit seizoen terugkeert naar Juve, opkomend vanaf links.

De andere wedstrijden van de laatste speeldag:

Atalanta - Genoa
Sampdoria - Juventus
Lazio - Napoli
Siena - Palermo
Cagliari - Reggina
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties