Frankrijk moet moeilijke klip omzeilen

T. Coremans
| 0 reacties
Frankrijk moet moeilijke klip omzeilen
Foto: © SC

Onze zuiderburen zullen het komende Europees Kampioenschap de krachten moeten bundelen. In een loodzware groep met onder meer Nederland en Italië zal minstens één van de titelfavorieten moeten sneuvelen.

The road to EURO 2008: Laatste jaren Italië sterker

Op weg naar een trofee lijken de Fransen niet te kunnen ontkomen aan de tegenstand van de Squadra Azzurri. Tijdens de finale van het WK 2006 in Duistland moesten Henry en co de hoofdprijs aan de Italianen laten. In aanloop naar het huidige EK in Oostenrijk en Zwitserland zaten beide grootmachten in dezelfde voorrondegroep. Frankrijk eindigde, op drie punten van groepswinnaar Italië, op een tweede stek, maar dat volstond voor een plaats in de eindronde. Zij lieten in Groep B respectievelijk Schotland, Oekraïne, Litouwen, Georgië en de Faeröer Eilanden achter zich. Op het komende EK zitten Frankrijk en Italië opnieuw in dezelfde groep. Samen met Nederland en Roemenië vormen zij Groep C, de groep des doods.


De bondscoach: Raymond Domenech


Na uitstekende resultaten met de nationale beloftenploeg van Frankrijk maakte Domenech de overstap
naar de grote jongens. Met het materiaal dat de gedreven Fransman voor handen heeft is hij verplicht mooi voetbal te brengen en goede resultaten te behalen. Monumenten als Zinedine Zidane besloten om een punt te zetten achter hun loopbaan bij de nationale ploeg. Toppers als Patrice Evra, Franck Ribéry en Karim Benzema liggen op de loer om een basisplaats te veroveren onder Domenech. Voorlopig greep de 56-jarige Domenech net naast de prijzen, maar de onverwoestbare toptrainer is van plan daar deze zomer een eind aan te maken.

De sterspeler: Thierry Henry


Thierry Henry, 30 jaar, komt momenteel uit voor het Spaanse FC Barcelona. Vooraleer hij richting Spanje
trok vertoefde de aanvaller ondermeer bij Arsenal, Juventus en Monaco. Zijn techniek en snelheid volstaan om een tegenstander helemaal uit verband te spelen. Ondersteund door onder meer Patrick Vieira, Claude Makelele en Nicolas Anelka zou scoren geen probleem mogen vormen. De prestaties die hij realiseerde bij zijn vorige club, Arsenal, werden meermaals buitenaards genoemd.

De joker: Franck Ribéry


Frankrijk beschikt wel over meerdere jokers maar als we er echt eentje moeten kiezen: Franck Ribéry. De voormalige speler van Olympique Marseille schitterde dit seizoen bij Bayern München, dat landskampioen werd. De 25-jarige aanvallende middenvelder maakte tijdens het WK 2006 in Duitsland ook al een goede beurt. Ribéry blinkt vooral uit door zijn geniale ingevingen en zijn assists.


Pronostiek


In de poule des doods graven onze zuiderburen straks het onderspit en moeten ze de Italianen en de Nederlanders laten voorgaan. Les Bleus zijn wel in staat om Roemenië naar de laatste plaats in de groep te verwijzen, maar moeten na de groepsfase toch ontgoocheld afdruipen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties