Juventus strikt Amauri

Nico Wieme
| 2 reacties
Juventus strikt Amauri
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carvalho de Oliveira Amauri verlaat Palermo en tekende een overeenkomst met Juventus Turijn.

Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar de overgang van Carvalho de Oliveira Amauri van Palermo naar Juventus Turijn is dan toch in kannen en kruiken. Aangenomen werd dat de Braziliaan afgelopen dinsdag zijn handtekening zou zetten onder een overeenkomst met de voormalige Champions Leaguewinaar, maar uiteindelijk heeft het tot vrijdag geduurd vooraleer de deal rond was.
 
De club uit Turijn heeft flink in de buidel mogen tasten. De speler zou naar verluidt 22,8 miljoen euro moeten kosten hebben. De 28-jarige spits speelde zich de voorbije twee seizoenen in de kijker bij Palermo. Afgelopen seizoen vond hij vijftien keer de weg naar de netten voor de Sicilianen.
 
“Sinds ik acht jaar geleden aangekomen ben in Italië, heb ik er altijd van gedroomd om voor een topclub te kunnen spelen. Die droom is nu uitgekomen”, zei Amauri op de persconferentie.
 
Ook AC Milan toonde belangstelling voor de Braziliaan. “Maar Juventus gaf mij meer het gevoel dat ze me echt wilden.” Amauri zal bij Juventus moeten strijden om een basisplaats. Juvecoach Claudio Ranieri kan nog kiezen uit David Trezeguet, Alessandro Del Piero en Vincenzo Iaquinta.
 
Antonio Nocerino gaat dan weer de omgekeerde richting uit. De middenvelder ruilt Juventus voor de club uit Sicilië. Met zijn overgang zou een transfersom van 7,5 miljoen euro gemoeid zijn. Ook Fabio Liverani heeft vandaag getekend voor Palermo. De middenvelder verlaat Fiorentina en tekende een contract voor drie seizoenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties