Domenech is overtuigd: 'Frankrijk wint EK'

Domenech is overtuigd: 'Frankrijk wint EK'
Foto: © SC

Raymond Domenech, bondscoach van Frankrijk, is zeker van zijn stuk. Frankrijk wordt volgens hem Europees kampioen. Domenech rekent hierbij vooral op zijn genie Franck Ribéry.

"Ik denk dat wij Europees kampioen zullen worden", zegt Raymond Domenech. Twee jaar geleden, vlak voor het WK in Duitsland, zei de oefenmeester ook al dat zijn land de WK-finale zou halen. Na een aarzelend begin, bereikte Frankrijk ook effectief de finale maar daar moest het na strafschoppen de duimen leggen tegen Italië.

Frankrijk kiest voor een ervaren as aangevuld met jong talent. "Je hebt sowieso ervaring nodig in je ploeg. Anders zul je niet ver raken. De ervaren spelers zijn er om de anderen er aan te herinneren dat je niet alles kunt bereiken in één wedstrijd", aldus Domenech.

Frankrijk speelt in de poule des doods. De tegenstanders zijn Nederland, Roemenië en wereldkampioen Italië. Domenech hoopt vooral dat Franck Ribéry zal schitteren en dat Thierry Henry zijn ontgoochelend seizoen bij FC Barcelona op het EK zal doorspoelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties