Blatter en Platini praten met Leterme over WK 2018

Anthony Van der Planken
| 24 reacties
Blatter en Platini praten met Leterme over WK 2018
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoog bezoek in de Wetstraat vandaag. Premier Yves Leterme ontving immers FIFA-voorzitter Sepp Blatter en zijn UEFA-collega Michel Platini om te praten over de Belgisch-Nederlandse kandidatuur voor het WK 2018.

Dat het België en Nederland menens is met de kandidatuur voor het WK 2018, is al langer duidelijk. Projectleider Alain Courtois is al een tijdje bezig met het samenstellen van een sterk dossier en wordt daarin gesteund door de Belgische regering. Die schreef de kandidatuur voor het WK 2018 zelfs in het regeerakkoord.

Premier Yves Leterme wil er immers alles aan doen om mee te helpen aan de kandidatuur. Hij ontving vandaag FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-preses Michel Platini. Ook de KBVB-top was aanwezig. In het gesprek, dat zo'n halfuur duurde, benadrukte Leterme dat hij en zijn regering de kandidatuur voluit zullen steunen. Niet onbelangrijk, want de FIFA hecht veel belang aan politieke steun.

Sepp Blatter bevestigde na de ontmoeting dat België en Nederland voorlopig de enige officiële kandidaat zijn voor de organisatie van het WK 2018. Dat zal ongetwijfeld nog veranderen, want er is heel wat interesse voor het toernooi. Ook in Engeland, Australië, Japan, China, Qatar, Rusland, de Verenigde Staten en Mexico wordt een kandidatuur overwogen. Blatter geeft de Australiërs echter weinig hoop. Volgens de FIFA-voorzitter zal het WK in 2018 terugkeren naar het noordelijk halfrond, nadat het in 2010 (Zuid-Afrika) en 2014 (Brazilië) twee keer op het zuidelijk halfrond heeft plaats gevonden. Meteen een serieuze boost voor de kansen van de Europese landen.

Blatter had trouwens eerder deze week nog meer nieuws. De FIFA-voorzitter liet immers weten mogelijk het WK van 2022 samen met dat van 2018 toe te kennen. De verschillende geïnteresseerde landen zouden zich dan voor beide toernooien kandidaat kunnen stellen. "Maar het is uitgesloten dat het WK twee keer op rij naar Europa gaat", besloot Blatter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties