Koeweit ontsloeg zijn bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Koeweit ontsloeg zijn bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Koeweit heeft zijn bondscoach Radion Gacanin ontslagen. De reden is zoals zo vaak de slechte prestaties van het land in de WK-kwalificatiereeks. Koeweit speelt op weg naar het WK tegen Iran, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het ziet er niet naar uit dat Koeweit zijn stunt van 26 jaar geleden zal overdoen. Toen deed het kleine oliestaatje voor het eerst mee aan een WK-eindronde, toen in Spanje. Die passage ging overigens niet onopgemerkt voorbij toen tijdens een wedstrijd een Koeweitische sjeik zijn team van het veld wilde halen omdat hij niet akkoord was met de beslissingen van de scheidsrechter.

Koeweit staat momenteel op de laatste plaats in WK-kwalificatiegroep 5 in de Aziatische zone. Dit weekend verloor het land nog met 1-0 van Syrië in Damascus. Er zijn nog drie duels te gaan en Koeweit heeft een achterstan van vier punten op de leiders Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Mohammed Ibrahim zal voorlopig de taken overnemen van Rodion Gacanin. Hij was overigens al twee keer eerder interim-bondscoach. Ibrahim is in het Koeweitische voetbal een gelouterd man nadat hij met topclub Al-Qadisiya driemaal de titel won.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties