Duitsers zijn te duur voor Mönchengladbach

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Duitsers zijn te duur voor Mönchengladbach
Foto: © SC

Nadat de club vorig seizoen vooral actief was op eigen bodem, zoekt Borussia Mönchengladbach nu weer haar heil in exotische voetballers.

Na de degratatie uit de 1. Bundesliga, besloot Borussia Mönchengladbach schoon schip te houden in de eigen selectie. De club trok vooral Duitsers aan, die zich met de club konden vereenzelven. Deze aanpak werkte, want de club werd glansrijk kampioen in de tweede afdeling.

Nu de club terug naar het hoogste niveau terugkeert, ziet het bestuur zich naar eigen zeggen genoodzaakt om terug buitenlanders aan te trekken. Mönchengladbach versterkte zich inmiddels al met de Fransmen Jean-Sebastien Jaures, de Algerijn Karim Matmour en de Israëliër Gal Alberman waardoor er in het Borussia-Park inmiddels al 12 verschillende Nationaliteiten rondlopen.  

Trainer Jos Luhukay wil eigenlijk een vorhouding van 50-50 tussen het aantal Duitsers en buitenlanders, maar omwille van de hoge vraagprijs van Duitse profs, is hij genoodzaakt om vooral in het buitenland spelers aan te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties