Update: Bergen plukt trainer weg bij Tubeke

Jimmy Wouters
| 9 reacties
Update: Bergen plukt trainer weg bij Tubeke
Foto: © SC

Philippe Saint-Jean zal het eersteklassedebuut van Tubeke niet vanop de trainersbank meemaken. De succescoach verlaat de promovendus en trekt voor onbepaalde tijd naar Bergen.

Bergen heeft na een lange zoektocht eindelijk haar trainer voor het komende seizoen binnen. Philippe Saint-Jean mag het werk van Albert Cartier voortzetten. De succescoach die Tubeke in 2003 naar tweede en dit seizoen zelfs naar eerste klasse loodste, tekende een contract voor onbepaalde duur bij de Henegouwers.
 
Lange termijn
Saint-Jean kreeg de voorkeur op Marc Brys, die in de loop van vorig seizoen bij Moeskroen aan de deur gezet werd. “Ik vond de gesprekken met Bergenvoorzitter Dominique Leone en directeur Alain Lommers erg aangenaam”, aldus Saint-Jean. “Ik voel hier de wil om op lange termijn te werken.”
 
Geen degradatievoetbal
De nieuwe Bergencoach is duidelijk niet bang om met zijn club opnieuw in het sukkelstraatje terecht te komen. “Er zal een goede kern klaar staan voor volgend seizoen. Als ik zie hoeveel de voorzitter in deze ploeg en deze club steekt, dan wil ik ook mijn steentje bijdragen.”
 
Feeling gaf doorslag
Waarom kozen de Draken uiteindelijk voor Saint-Jean? “Ik denk dat het gewoon de ‘feeling’ was. Saint-Jean heeft heel veel ervaring”, verklaarde voorzitter Leone. “Hij zit immers al 27 jaar in het trainersvak en was ook al actief bij de bond. Wat Saint-Jean bij Tubeke heeft gerealiseerd, is de vrucht van hard werken en sterk analyseren.” [NW]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties