Portugezen geven Zwitsers hoop

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Portugezen geven Zwitsers hoop
Foto: © SC

Zwitserland is nog maar de tweede ploeg die als gastland de openingswedstrijd van een Europees kampioenschap verliest. Maar als de statistieken in het voordeel van de Zwitsers spreken staan ze binnen 23 dagen in Wenen in de finale.

Vanuit Bazel

Sinds 1984 speelt het gastland de opingswedstrijd van het EK. Frankrijk (1984) en België (2000) zijn de enige landen die hun wedstrijden wisten te winnen. Zwitserland kreeg in het Sankt-Jakobpark in Bazel voldoende kansen om beide landen te vergezellen, maar de jongens van Jakob Kuhn hadden het geluk niet aan hun zijde. Topschutter Alexander Frei viel bij de rust uit met een knieblessure. Petr Cech en het doelhout hielden Zwitserland van minstens twee gemaakte doelpunten. Tot overmaat van ramp tikte Vaclav Sverkos aan de overkant één van de weinige Tsjechische kansen voor bij doelman Diego Benaglio.
 
De Zwitsers moeten echter nog niet panikeren. Vier jaar geleden verloor Portugal haar openingswedstrijd met 2-1 van Griekenland. Drie weken later stond het gastland toch nogin de finale. Daarin stuitte het opnieuw op de sterke Griekse organisatie. Een herhaling van de openingswedstrijd tijdens de finale in Wenen is echter onmogelijk. Indien Zwitserland en Tsjechië weten door te stoten, komen ze elkaar in de halve finale opnieuw tegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties