Joos: 'Hoopte op zo'n doelpunt'

Nico Wieme
| 0 reacties
Joos: 'Hoopte op zo'n doelpunt'
Foto: © SC

Nederland won gisteren met 3-0 van Italië. Vooral de manier waarop het eerste doelpunt tot stand kwam, zorgde achteraf voor nogal wat heisa in de media. Sportcommentator Filip Joos wist op voorhand dat dit een geldig doelpunt was.

Ook de dag na de 3-0-zege van Oranje tegen Italië blijft het eerste doelpunt voor beroering zorgen. In zoverre zelfs dat de UEFA in hoogsteigen persoon een perscommuniqué wereldkundig maakte, waarin ze verklaarde dat het doelpunt van Ruud Van Nistelrooy wel degelijk geldig was. Filip Joos moest daar zelfs niet over nadenken. “Ik heb heel hard gelachen met dat eerste doelpunt”, zegt de voetbalverslaggever op Studio Brussel. “Het is een doelpunt waarvan ik hoopte dat het ooit eens in België zou vallen.”
 
“Ik heb een dergelijk doelpunt ooit eens in Italië bij een wedstrijd van Parma gezien. Op een nat veld deed een verdediger toen een sliding op een linkerflankspeler in balbezit. Die kapte zich mooi vrij, waardoor de verdediger buiten het veld terechtkwam. Met rechts gaf die flankspeler een voorzet en voor doel stond iemand zogezegd in buitenspelpositie om af te werken. Het was echter geen offside omdat die glijdende verdediger in een verdedigende actie nog meedeed aan het spel”, verklaart Joos de situatie.
 
“Het geval van gisteren is gelijkaardig met Christian Panucci die buiten de lijnen lag. De Italiaan was ook bij een verdedigende actie buiten de lijnen terechtgekomen. Het enige wat je je zou kunnen afvragen is of er een overtreding gemaakt werd op de verdediger, maar dat is niet het geval. Panucci werd door zijn eigen doelman tegen de grond gewerkt.”
 
Bij het zien van dat doelpunt wist Joos onmiddellijk dat dit voer voor discussie zou opleveren. Toch keek de VRT-sportjournalist raar op van de reactie van sommige mensen. “Ik was vooral verbaasd dat de grote scheidsrechtersbazen hieraan twijfelden. Dat vind ik raar.” Voor alle duidelijkheid: Robert Jeurissen verklaarde in eerste instantie dat het doelpunt ongeldig was. Hij draaide echter zijn kar toen hij de uitleg van de UEFA kreeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties