Brazilië gaat onderuit tegen tien Paraguayanen

Mathias Dumarey

Brazilië begint met vuur te spelen in de WK-kwalificatiecyclus in de Conmebol-zone. De 'Seleçao' verloor in Asuncion met 2-0 van Paraguay. Brazilië kon al 23 jaar niet meer winnen in Paraguay.

Carlos Dunga, de Braziliaanse bondscoach, begon de wedstrijd in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay, met drie verdedigende middenvelders. Doel was het halen van een punt want Brazilië kon al 23 jaar niet meer winnen in Paraguay. Voorin speelden Robinho (Real Madrid) en Luis Fabiano (FC Sevilla). Na de rust viel Adriano in. Middenvelder Ricardo Kaká was geblesseerd en deed dus niet mee.

De 33.000 toeschouwers mochten halverwege de eerste helft een eerste keer juichen. Salvador Cabañas bediende met een knap hakje na een hoekschop Roque Santa Cruz die de bal in doel legde. Vlak na rust kreeg Dario Veron (Paraguay) zijn tweede gele kaart na een harde charge op Robinho. Brazilië kon dus wat meer aan aanvallen gaan denken, maar Paraguay bleef domineren. Na een geweerd schot van Santa Cruz verdubbelde Cabañas uiteindelijk nog de score: 2-0

Door deze nederlaag zakt Brazilië naar de vierde plaats in het klassement dat weliswaar nog altijd recht geeft op WK-kwalificatie. Paraguay verstevigt zijn leiderspositie en is goed op weg om er over twee jaar opnieuw bij te zijn op een WK.