VK on Tour 9: Schansspringen

VK on Tour 9: Schansspringen
Foto: © SC

Oostenrijk kan zich dinsdag voor de eerste keer in haar voetbalgeschiedenis plaatsen voor de kwartfinales van een Europees kampioenschap. Om een ticket voor de laatste acht te veroveren moet het wel eerst voorbij Duitsland raken.

Vanuit Innsbruck
 
De twee voormalige deelstaten van het Grote Duitse Rijk zijn eeuwige rivalen, maar de laatste Oostenrijkse overwinning dateert al van 1986, toen Oostenrijk in Wenen met 4-1 van Duitsland won met twee doelpunten Toni Polster en Reinhard Kienast.De zwakke voorbereiding en de matte prestaties tegen Kroatië en Polen doen niet meteen het beste verhopen voor de ploeg van bondscoach Josef Hickersberger.
 
Gelukkig voor de Oostenrijkers steken hun landgenoten de Duitsers wel de loef af in het schansspringen. Thomas Morgenstern, de jongste wereldbekerwinnaar, en Gregorz Schlierenzauer, de wereldkampioen anno 2008, domineerden het voorbije schansspringseizoen.
 
Duitsland, in het verleden succesvol met Sven Hannawald, wereldkampioen in 2002 en 2004,  had maar weinig in de pap te brokken. Martin Schmitt was met een vijftiende plaats de beste Duitser op het WK in Oberstdorf en Michael Neumayer moest het stellen met een teleurstellende zestiende plaats in de wereldbeker
 
De schans in Innsbruck bleef tijdens de winter door het slechte weer dicht voor het vierschansentornooi, maar is tijdens het Europees kampioenschap omgetoverd in de fanzone met het meest idyllische uitzicht in alle gaststeden van het EK. Voor de wedstrijd tegen Duitsland worden ruim 15.000 fans verwacht om hun nationale ploeg naar de overwinning te schreeuwen.
 
Tijdens de winter waren ze al getuige van de openbaring van het 18-jarige springtalent Gregorz Schlierenzauer. Maken ze maandagavond ook de grote sprong voorwaarts van de nationale voetbalselectie?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties