VK on Tour 13: De scheidsrechter, de mens

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
VK on Tour 13: De scheidsrechter, de mens
Foto: © SC

De scheidsrechter is een mens. Een begrip dat in een waarden verminderende maatschappij nogal snel wordt vergeten, maar door de Italiaan Roberto Rosetti vrijdagavond in de verf werd gezet.

Vanuit Bazel

De Zwitserse krant Basler Zeitung pakt zaterdag uit met de vijf grootste scheidsrechterlijke dwalingen tijdens Euro 2008. Van de niet gefloten strafschop voor het handspel van Tomas Ujfalusi tijdens de openingswedstrijd tussen Zwitersland en Tsjechië tot de duwfout van Michael Ballack bij de 3-1 tegen Portugal. 

Druk
 
Missen is echter menselijk. Zeker onder grote druk, vraag dat maar aan Luka Modric, Ivan Rakitic en Mladen Petric die tijdens de strafschoppensessie tegen Turkije in het Ernst Happel-stadion in Wenen er niet in slaagden om hun cool te behouden.
 
Petric, die graag in zijn Bazel ­– Petric speelde drie jaar voor FC Basel – tegen Duitsland had gespeeld, miste de beslissende strafschop die Turkije in de halve finale bracht. Terwijl de Turken achter Petric’ rug het nationale volksfeest op gang schoten, was Roberto Rosetti de eerste om de Kroaat te troosten. 

Respect
 
De Italiaan legde zijn arm rond de schouder van de onfortuinlijke Petric en gaf de speler een welgemeende knuffel. Een nobel teken van de man in het zwart (en geel), die geacht wordt om onpartijdig te zijn, maar omstreeks 23.17 de menselijkheid van de scheidsrechter alle eer aandeed. Een voorbeeld voor spelers en supporters, die in de toekomst hopelijk een zelfde respect voor de dag brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties