WK 2010: Leuke affiches in Aziatische kwalificatieronde

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2010: Leuke affiches in Aziatische kwalificatieronde
Foto: © SC

Er is geloot in Kuala Lumpur voor de laatste WK-kwalificatieronde in Azië. De tien resterende kandidaten werden onderverdeeld in twee poules van vijf waarbij de top-2 zich plaatst en de twee derdes barrage spelen.

In Groep A zijn Australië en Japan de grote favorieten om door te stoten naar Zuid-Afrika. Beide landen waren ook actief op het afgelopen wereldkampioenschap in Duitsland. Australië werd toen in de achtste finales uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Italië, terwijl Japan eruitging in de poules. Beide landen speelden toen overigens tegen elkaar in die poules. De uitdagers in Groep A zijn Bahrein, Qatar en het niet te onderschatten Oezbekistan.

In Groep B kan een 'broedermoord' volgen tussen Zuid-Korea en Noord-Korea. Het wordt overigens een lastige poule want ook Saoedi-Arabië, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten maken deel uit van deze groep. Zuid-Korea, Saoedi-Arabië en Iran waren er bij op het laatste WK in Duitsland. Het land dat derde wordt, moet nog niet panikeren. Het speelt een barragewedstrijd tegen de andere derde en de winnaar van die partij mag het opnemen tegen het enige overgebleven land uit Oceanië, wellicht is dat dan Nieuw-Zeeland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties