Fadiga: 'Ik was niet te laat'

Nico Wieme
| 0 reacties
Fadiga: 'Ik was niet te laat'
Foto: © SC

Khalilou Fadiga maakte dinsdag voor het eerst zijn opwachting bij Germinal Beerschot. De Senegalees benadrukte dat hij niet te laat was en verklaarde zijn keuze voor de Antwerpse club.

Er was vorige week heel was heisa rond de afwezigheid van Khalilou Fadiga bij Germinal Beerschot. Terwijl de andere spelers de trainingen hadden hervat, blonk de ex-AA Gentspeler uit in afwezigheid. Niemand scheen te weten waar Fadiga zat. “Klopt niet”, benadrukt de speler zelf. “Ik had met de trainer afgesproken dat ik op 1 juli zou arriveren, ik ben dus niet te laat”, zegt Fadiga in Gazet van Antwerpen.
 
Debuut
Fadiga trainde dinsdag voor het eerst mee bij Germinal Beerschot en speelde ’s avonds 20 minuten in de oefenwedstrijd tegen Cappellen. In de 70ste minuut verving de aanvallende middenvelder Paul Kpaka. Hoewel de match op 0-0 eindigde, toonde Fadiga zich best tevreden. “Het is altijd leuk om in zo'n match te debuteren.”
 
Van Veldhoven
Voor Fadiga is het duidelijk waarom hij voor Germinal Beerschot koos. “Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van een team als Germinal Beerschot. De aanwezigheid van Harm Van Veldhoven als coach heeft misschien wel mee de doorslag gegeven om voor Germinal Beerschot te kiezen”, aldus Fadiga. “Ik ben niet vergeten hoe hij mij destijds, toen ik als jonge kerel bij Lommel kwam, onder zijn hoede nam.”
 
Aanvallend voetbal
Ook het soort voetbal dat Germinal Beerschot vorig seizoen bracht, bevalt Fadiga wel. “De manier waarop Germinal Beerschot vorig seizoen op Gent kwam voetballen, vond ik indrukwekkend. Het was het soort voetbal waar ik van houd: aanvallend en technisch verzorgd.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties