Broos: 'Engelaar kan weer in Genk-straatje komen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Broos: 'Engelaar kan weer in Genk-straatje komen'
Foto: © SC

Veel wenkbrauwengefrons is er in ons land nu Orlando Engelaar, toch mislukt bij RC Genk, naar Schalke 04 verhuist. Hugo Broos, zijn trainer toen, vreest dat Engelaar opnieuw in een Genk-straatje kan terechtkomen.

Orlando Engelaar speelde twee seizoenen in ons land voor RC Genk. Een succesverhaal werd het allerminst en hij keerde terug naar Nederland om helemaal open te bloeien bij FC Twente. Het leverde hem zelfs een selectie op voor Oranje voor het afgelopen EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Hugo Broos, ex-trainer van Genk en Jos Vaessen, ex-voorzitter van de Limburgers, hebben zo hun twijfels bij Orlando Engelaar. "Natuurlijk wist ik dat Engelaar kwaliteiten had. Dat wist iedereen bij Genk. Het probleem van Orlando was vooral mentaal. Als je met hem sprak zei hij altijd dat hij lekker wilde voetballen", aldus Broos, de trainer die hem overbodig vond, in de krant Het Nieuwsblad.

"Volgens Engelaar was lekker ballen in de Belgische competitie niet mogelijk. Hij vond dat hij te hard werd aangepakt. Het leven in België was ook niet zijn ding. Hij keerde altijd terug naar zijn familie en vrienden in Rotterdam", aldus Broos.

Jos Vaessen bevestigt het verhaal van de Belgische oefenmeester. "Het klikte niet met de trainer. Niet met René Vandereycken, niet met Hugo Broos. Onder Vandereycken moest Engelaar langs de lijn spelen, maar dat deed hij helemaal niet graag. Ik wilde er met de coach over spreken maar het heeft geen zin dat je met René in discussie gaat. Vandereycken wil alleen over voetbal praten met mensen die er evenveel van afweten als hijzelf. En dat zijn God, zijn Vader en zijn Zoon. Tussen Hugo en Orlando liep het dan weer vooral op persoonlijk vlak verkeerd", aldus Vaessen.

De grote kritiek op Engelaar was zijn gebrek aan inzet tegen de 'kleinere' ploegen. "Tegen teams als La Louvière zag je Orlando niet. Als het er op aankwam van de mouwen op te stropen, dan stond Engelaar niet op de eerste rij", verklaren Broos en Vaessen gezamenlijk. Beiden zijn dan ook benieuwd naar zijn prestaties bij Schalke. "Orlando is een speler die ruimte nodig heeft. Bij Twente lukte dat allemaal en ook tegen de Italianen kreeg hij onvoorstelbaar veel ruimte. Tegen Frankrijk was het allemaal veel minder en werd hij al aan de rust gewisseld door Marco Van Basten. Ik vrees dan ook dat hij bij Schalke weer in een Genk-straatje zal terechtkomen", besluit Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties