Belgacom gaat opnieuw met Woestijnvis in zee

Anthony Van der Planken
| 2 reacties
Belgacom gaat opnieuw met Woestijnvis in zee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woestijnvis zal ook de komende drie jaar instaan voor de televisieregistratie en -productie van het Belgische voetbal. Het productiehuis sloot daarover een akkoord met rechtenhouder Belgacom.

Belgacom bracht de afgelopen drie jaar het Belgisch voetbal op het televisiescherm, maar verzorgde de productie daarvan niet zelf. Die opdracht besteedde het uit aan Woestijnvis, voor een bedrag van naar verluidt zo'n 14 miljoen. Om de prijs te drukken, organiseerde Belgacom deze keer een bevraging bij verschillende productiehuizen. Onder andere Alfacam en Eyeworks stelden zich kandidaat, maar het was dus opnieuw Woestijnvis dat aan het langste eind trok.

Dit keer zou Woestijnvis slechts zo'n 7 miljoen euro vangen, een stuk minder dan de vorige keer. Het lijkt er dus sterk op dat Belgacom de extra kosten aan het voetbalcontract (45 miljoen euro tegenover 36 miljoen euro drie jaar geleden) goed gemaakt heeft door een lagere productiekost.

Woestijnvis zelf sloot ondertussen al een contract met Videohouse en Outside Broadcast. Zij zullen net als de voorbije drie jaar een deel van de registratie op zich nemen. Dat zal voor het eerst ook in High Definition gebeuren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties