Geen fusie tussen Lierse en Turnhout

K M
| 6 reacties
Geen fusie tussen Lierse en Turnhout
Foto: © SC

Lierse en KV Turnhout zullen in de nabije toekomst niet fusioneren. Dat heeft de derdeklasser in een persbericht bekend gemaakt.

KV Turnhout zal verder blijven bestaan als een onafhankelijke club in samenwerking met Wadi Degla. Omtrent alle sportieve beslissingen die genomen dienen te worden zal er wel samenspraak zijn met Neel De Ceulaer van Lierse. Het budget voor de spelerslonen zal dan weer gegarandeerd worden door Wadi Degla. Stalt Lierse spelers bij KV Turnhout, dan zal Wadi Degla de stijging in het budget opvangen. Dit geld zal niet worden beschouwd als een lening, maar als een financiële inbreng van een investeerder. Bij een promotie zal Wadi Degla het budget verhogen.

Om zijn investering terug te krijgen zal Wadi Degla voorrang krijgen op de gelden welke vrijkomen bij transfers van spelers die opgeleid zijn in hun voetbalaccademie. KV Turnhout gaat wel op zoek naar een nieuwe hoofdsponser om het budget in de hand te krijgen. Ten slotte werd er nog medegedeeld dat de vzw die achter KV Turnhout zit, zal bestaan uit vijf mensen van Wadi Degla en vier van KV Turnhout. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties