Goor: 'Als kapitein van de groep een geheel smeden'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Goor: 'Als kapitein van de groep een geheel smeden'
Foto: © SC

Bart Goor vertoeft in de herfst van zijn carrière. Vorig seizoen zat hij vaak op de bank bij RSC Anderlecht maar dat belet het team niet om hem de aanvoerdersband te schenken voor dit seizoen. Hij ziet het alvast als een blijk van erkenning.

Bart Goor ziet als kapitein zijn rol ruimer dan alleen maar als voetballer aan de slag te zijn bij RSC Anderlecht. "Jonge spelers kijken naar me op. Ik moet ervoor proberen te zorgen dat de groep één geheel vormt. Vooral als sommige jongens dreigen naast de ploeg te vallen, ontstaan er al eens wrijvingen", aldus Goor in de krant Het Nieuwsblad.

Goor zal net als vorig seizoen vaak moeten plaatsnemen op de invallersbank. "Vorig seizoen had ik het daar mentaal erg moeilijk mee. Ondertussen heb ik een knop omgedraaid en besef ik dat het eigenlijk een privilege is om voor een team als Anderlecht te mogen voetballen. Als ik op de bank zit, zie ik het als mijn taak om met mijn ervaring ervoor te zorgen dat er toch discipline in de groep blijft", gaat Goor verder.

Goor is tevreden bij Anderlecht. "De club heeft me altijd gerespecteerd en ik vind dat ik iets moet teruggeven. Deze zomer heb ik amper gerust. Ik ben in mijn eentje blijven lopen. Ondertussen voel ik me fysiek even sterk als de jongeren hier", besluit Goor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties