Akpala voor vijf jaar naar Club Brugge

Nico Wieme
| 38 reacties
Akpala voor vijf jaar naar Club Brugge
Foto: © SC

Het nieuws dat vrijdag een hele dag in de lucht hing, werd in de late namiddag door Club Brugge bekrachtigd: Joseph Akpala heeft een contract voor de komende vijf seizoenen ondertekend.

Club Brugge en Charleroi bereikten eerder al een overeenkomst omtrent de overgang van Joseph Akpala naar blauw-zwart. Vrijdag in de late namiddag kwam het Clubbestuur met de topschutter van vorig seizoen tot een akkoord, wat resulteerde in een contract voor vijf jaar.
 
Akpala moet bij Club de leemte opvullen die de betreurde François Sterchele naliet. Dat de 22-jarige Nigeriaan over torinstinct beschikt, bewees hij vorig jaar bij Charleroi. De spits kroonde zich toen met achttien doelpunten tot topscorer in de Jupiler League. Akapala had er twee jaargangen bij de Karolo’s opzitten.
 
Akpala werd opgeleid bij de Pepsi Football Academy, in Lagos. In april 2003 tekende hij zijn eerste profcontract bij Bendel United. In 2005 maakte hij voor zijn nieuwe club, Bendel Insurance FC, dertien doelpunten in negentien wedstrijden. Deze prestatie leverde hem een selectie op voor het nationale team van Nigeria. In zijn debuutmatch tegen Portugal scoorde hij meteen.
 
Club heeft goede herinneringen aan Nigeriaanse spitsen: twee seizoenen geleden brak Manasseh Ishiaku door bij blauw-zwart en tussen 1990 en 1994 stal Daniel Amokachi de harten van de Brugse supporters. Akpala zal bij Club het rugnummer vijftien dragen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties