Hertha en Salzburg halen uit

Kristof Blomme

Donderdag stond de eerste kwalificatieronde voor de Uefa Cup op het programma. Zowel Hertha BSC als Salzburg hadden op eigen veld geen enkel probleem met hun tegenstanders. Ook Manchester City haalde het vrij gemakkelijk met 0-2.

Hertha nam het in de eerste kwalificatieronde op tegen Nistru Otaci uit Moldavië. De Duitsers verpletterden de tegenstand. Na de eerste 45 minuten stonden de forfaitcijfers al op het bord. Zowel Pantelic als Piszczek vonden twee maal de weg naar doel. Tussenin had ook Rafael raak getroffen. Ook in de tweede helft ging het doelpuntenfestijn verder. Stein, Von Bergen en Piszczek, met zijn derde van de avond, dikten de score verder aan. Tcaciuk kon de eer nog redden voor de Moldaviërs, waardoor de terugmatch wordt aangevat met een 8-1 voorsprong voor de Duitsers.

Ook Red Bull Salzburg, de ploeg van trainer Co Adriaanse, zal zich plaatsen voor de volgende ronde. Banants Yerevan werd met 7-0 opzij gezet. De Kameroener Mahop tekende voor drie treffers. Zickler, een ervaren Duitser, nette er twee, waarvan één op strafschop. Ook Sekagya en Öbster deelden mee in de feestvreugde.

Manchester City won met 0-2 bij EB/Streymur. De eindstand stond bij de pauze al op het bord na doelpunten van Petrov en Hamann.