Cercle efficiënter dan Westerlo

Nico Wieme

Cercle Brugge en KVC Westerlo hebben er zaterdagavond in Varsenare een leuke oefenwedstrijd van gemaakt. Cercle trok met 3-2 het laken naar zich toe, maar een gelijkspel had misschien een betere weergave van de match gegeven.

Glen De Boeck posteerde Tom De Sutter in de spits bij Cercle Brugge. En dat loonde al meteen. De aanvaller die zich in februari zwaar blesseerde aan de knie bediende Oleg Iachtchouk en de Oekraïner zorgde voor een op dat moment verdiende voorsprong. Daarna nam Westerlo het initiatief over. Het Kempense samenspel werd steeds vloeiender en dat resulteerde in de gelijkmaker langs Lukas Zelenka.

De wedstrijd ging nu goed op en neer met kansen langs beide zijden. Cercle duwde even door en Iachtchouk scoorde zijn tweede van de avond, dit keer op voorzet van Thomas Buffel. Nog voor de pauze schoot Wouter Scheelen met een afstandsschot Westerlo weer op gelijke hoogte. Na een aantrekkelijke eerste helft gingen beide ploegen rusten met een 2-2-tussenstand.

Ook na de kampwissel zorgden beide teams aanvankelijk nog voor een leuke oefenpot. De vele wissels deden naderhand het spel wat verwateren. Weserlo viseerde twee keer het doelhout, maar het doelpunt viel aan de overkant. Halverwege de tweede helft klopte De Sutter Westerlodoelman Bart Deelkens.