Lokeren met vingers in de neus voorbij Virton

Nico Wieme
| 5 reacties

Lokeren heeft zaterdagavond een oefentreffen met 0-5 gewonnen op het veld van Virton.

Tweedeklasser Virton was zaterdagavond geen partij voor Lokeren. De Waaslanders wonnen een oefenduel met forfaitcijfers.

Het was Ouwo Moussa Maazou die Lokeren vlak voor rusten op voorsprong bracht. Twintig minuten ver in de tweede helft verdubbelde Aboubacar Camara M'Baye (foto) de score voor de troepen van trainer Georges Leekens. Tien minuten later scoorde Marcel Mbayo de 0-3. Virton had amper afgetrapt, of Camara nette zijn tweede van de avond. Tien minuten voor affluiten bezegelde Kwinten Clappaert het lot van de tweedeklasser.

Woensdag wacht de Waaslandse topklasser met Red Star Waasland een nieuwe tweedeklasser. Hoewel het om een oefenduel gaat, is dit toch een wedstrijd met een speciaal karakter. Waasland verloor vorig seizoen met 1-0 op Daknam in de zestiende finales van de Beker van België, maar aangezien Lokeren te weinig spelers op het wedstrijdblad had staan, die in ons land waren opgeleid, verloor het de wedstrijd voor de groene tafel. Zo mocht Waasland voor de achtste finales naar het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht.