Anderlecht heeft ook een plan D en E

Anderlecht heeft ook een plan D en E
Foto: © SC

De Europese uitschakeling van Anderlecht is een financiële ramp voor de Brusselse club, maar toch heerst er geen paniek in het Astridpark. De vicelandskampioen beschikt namelijk over een aardig spaarpot en heeft bovendien meerdere plannen klaarliggen.

Zoals iedereen weet had Anderlecht een plan A en B, het eerste was van toepassing bij kwalificatie voor de Champions League en het tweede bij kwalificatie voor de UEFA Cup. Sinds vorige week heeft Anderlcht ook een plan C, maar nu blijkt dat de bekerwinnaar ook nog een plan D en E heeft uitgedokterd.

 

Plan C bestaat eruit om het verlies aan inkomsten goed te maken door enkele spelers van de hand te doen, met de inkomsten van deze transfers zou paars-wit dan de financiële kater van afgelopen woensdag kunnen doorspoelen. Maar blijkbaar heeft Anderlecht ook nog twee andere scenario’s in gedachten. “De plannen C, D en E liggen klaar. Er is een keuze tussen spelers verkopen, leningen aangaan of de verbouwing van het jeugdcentrum in Neerpede uitstellen”, legt financieel directeur Trullemans uit in Gazet van Antwerpen.

 

Toch lijkt het een utopie om te stellen dat Anderlecht deze opdoffer te boven kan komen zonder spelers te verkopen, maar paars-wit beschikt gelukkig wel over een aardige spaarcent. “Ik heb vanmiddag met Van Holsbeeck gebeld. Ze weten perfect wat er moet gebeuren. Gelukkig hebben we de jongste jaren een spaarpot opgebouwd. Die kunnen we nu aanspreken, zodat we niet het hele verlies aan inkomsten moeten compenseren met transfers”, legt Trullemans nog uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties