Fiorentina doet gouden zaak

Dirk Pieters

Fiorentina heeft haar eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League vrij simpel weten te winnen. In eigen huis waren de Italianen met 2-0 te sterk voor Slavia Praag.

Al na drie minuten stond Fiorentina op voorsprong. Adrian Mutu liet Slavia-doelman Martin Vaniak volledig kansloos met een hard schot. Na het vroege openingsdoelpunt bleef Fiorentina de betere ploeg en de ploeg van Karel Jarolím bleef voor het eigen strafschopgebied hangen om de Italianen zo goed mogelijk op te vangen.

Ondanks de stugge verdediging kreeg de thuisploeg wel wat kansen. Vooral Gilardino was meermaals gevaarlijk, maar pas in de tweede helft (’57) wist de spits te scoren, waarna Fiorentina de voorsprong met verve verdedigde.