Aanzienlijke schadevergoeding voor Mutu

T. Coremans
| 6 reacties
Aanzienlijke schadevergoeding voor Mutu
Foto: © SC

Vier jaar geleden werd het rond de persoon Adrian Mutu plots heel duister. Mutu werd betrapt op het gebruik van cocaïne. De Roemeense profvoetballer werd door zijn voormalige werkgever FC Chelsea in 2004 ontslagen.


De FIFA legde een schadevergoeding van maar liefst 17,2 miljoen euro op. Het immense bedrag werd door de klachtenkamer van de Internationale voetbalbond berekend aan de hand van zijn lopende contract bij the Blues.


Chelsea is naar verluist zeer tevreden met de schadevergoeding. Het betreft de grootste boete die ooit aan een voetballer werd opgelegd.


“FC Chelsea bevestigd kennis te hebben genomen van de beslissing van de klachtenkamer. De schadeclaim tegen Adrian Mutu werd ingewilligd. Wij zijn zeer tevreden met de vergoeding van 17,2 miljoen euro. De beslissing moet een voorbeeld zijn naar de toekomst toe. Door deze boete worden de gevolgen erkend die drugs met zich meebrengen in de voetbalwereld. Hierdoor nemen ook wij onze verantwoordelijkheden op die wij hebben op dat vlak”, aldus een persbericht op de site van de Londense club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties