Barça verslaat Boca Juniors in slotfase

Dave Sentobin
| 9 reacties

Gisteravond heeft FC Barcelona voor meer dan 72.000 toeschouwers de eigen Joan Camper-trofee gewonnen. De ploeg van Pep Guardiola versloeg in een spannende slotfase het Argentijnse Boca Juniors met 2-1.

Coach Guardiola begon de partij met maar liefst negen andere spelers dan woensdag toen de ploeg in Polen de heenwedstrijd van de laatste Champions League-voorronde afwerkte. Enkel Márquez en Henry startten gisteren in de basis. Het veredelde B-elftal speelde dan ook niet veel klaar in de eerste helft. Verder dan een bal op de lat van Busquets kwamen de Catalanen niet. Ook de bezoekers uit Buenos Aires die zonder Riquelme en Palacio speelden raakten niet aan echte doelkansen.

Na rust gooide Guardiola het systeem om en opteerde hij voor een 3-4-3, maar pas na het inbrengen van Xavi, Iniesta en Eto’o begon de ploeg pas echt te draaien. Toch waren het de Argentijnen die op voorsprong kwamen via Viatri. De blaugrana begonnen meer druk te zetten en kwamen via Iniesta tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker.

In de extra tijd kopte Puyol een hoekschop van Xavi binnen. In de daaropvolgende fase stopte doelman Pinto de doorgebroken Cardoso. In de allerlaatste seconde kopte Eto’o – wie anders – een voorzet van wederom Xavi voorbij doelman Caranta.