Interview Kompany: 'Een droom die uitkomt'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kompany: 'Een droom die uitkomt'

Vincent Kompany is vrijdag officieel voorgesteld als speler van Manchester City. “Dit is een droom die uitkomt”, is de speler opgetogen over zijn transfer naar de Premier League.

“Ik heb altijd aan de Premier League gedacht”, vertelt Kompany. “Zelfs toen ik in België en in de Bundesliga speelde. Mijn periode in Duitsland was een goede leerschool in een uitstekende competitie, maar de tijd was rijp om de stap naar Engeland te zetten.”
 
Geen moeilijke aanpassingsperiode
 
Kompany vreest niet meteen veel problemen om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. “Ik ken de Engelse mentaliteit, hun manier van spelen en leven. Ik verwacht niet meteen een moeilijke aanpassingsperiode.”
 
De 22-jarige Rode Duivel heeft ook geen schrik van de concurrentie. “Anders was ik niet naar Manchester gekomen”, aldus Kompany. “Je weet nooit hoe het de eerste weken of de eerste maand zal draaien, maar ik ben iemand die graag bijleert en beter wil worden. Wat er ook gebeurt, ik zal mijn niveau hier verbeteren.”
 
Vertrouwen van de coach
 
“We hebben een goede ploeg die de komende jaren alleen nog zal verbeteren. Er zal iets groot gebeuren in het stadion hier en ik hoop dat ik daar deel van mag uitmaken. Ik wil mezelf volledig geven voor de club.”
 
Na de discussies met Martin Jol bij HSV begint Kompany aan een propere lei met Mark Hughes. Het begin is alvast goed: “Hij wou mij er absoluut bij en dat geeft me vertrouwen. Ik hou van zijn dynamisch en ambitieus karakter. Hij kan van iedereen een betere speler maken.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties