Lokeren boekt eerste zege

Rita De Meyer
| 3 reacties

Lokeren heeft zijn eerste zege van het seizoen behaald. De Oost-Vlamingen klopten nieuwkomer Tubeke met 4-1. Tubeke blijft na twee speeldagen achter met nul punten.

Tubeke ging op Daknam op zoek naar zijn eerste punten ooit in de hoogste klasse, maar Lokeren wilde graag de eerste zege van het seizoen. Dat was ook te merken aan de beginfase. Lokeren nam het initiatief en via een bedrijvige Carevic ontstonden er toch wat halve kansjes.

Na een kwartier vertaalde de aanvalslust van Lokeren zich ook in de score. Dupré bereikte met een mooie voorzet Maazou en die bediende prima Golan. De Israëliër kopte vervolgens de 1-0 tegen de netten. Nadien was het opnieuw Lokeren dat gevaarlijk was. Een vrije trap van Mbayo belandde op de deklat.

Schitterende goal van Strul

Tubeke nam rond het halfuur toch even over, met de beste kans voor Diafutu. Doelman Copa zag een tegengoal echter niet zitten en redde. De goal viel twee minuten later aan de overkant. Een doelpunt om nog tien keer te herbekijken. De vrije trap van Avi Strul ging van aan de middenlijn rechtstreeks binnen voorbij doelman Dos Santos, die wat ver uit zijn doel stond.

Als er dan nog een klein beetje hoop was voor Tubeke aan het begin van de tweede helft, dan verdween die na enkele minuten al als sneeuw voor de zon. Golan speelde Maazou vrij en die maakte er 3-0 van. Tubeke verdedigde slecht, vooral debutant Beynié maakte geen goeie indruk. Hij verloor de bal aan Dupré en via Golan kon Maazou enkele minuten later al opnieuw scoren: 4-0.

Eerredder

Lokeren was tevreden en ging een versnelling lager spelen. Dat gaf Tubeke de kans om beter in de wedstrijd te komen. Met inzet probeerden de bezoekers er toch nog wat van te maken. Aan de overkant waren Pavlovic en Carevic nog wel gevaarlijk, maar Tubeke maakte toch de eerredder. Paternotte kopte de 4-1 voorbij Copa tegen de netten.

Ook nadien waren het de bezoekers die nog enkele keren de neus aan het venster staken. De kansen werden echter gemist, zelfs vanaf de stip wilde het niet lukken. In blessuretijd kreeg Forschelet immers nog de kans om via een strafschop te milderen tot 4-2, maar Copa stopte de penalty.

Verslag: Fabian Morren. (AN)