Van Buyten speelt, maar wint niet

Philippe Crols
| 4 reacties
Van Buyten speelt, maar wint niet
Foto: © SC

Sinds afgelopen week hebben we een Belg minder in de Bundesliga. Vincent Kompany hield het bij HSV voor bekeken en trok naar Manchester City. Er blijven dus nog vier Belgen over in de Duitse hoogste klasse. U kan nu lezen hoe ze het ervan af brachten.

Daniël Van Buyten ging met Bayern op bezoek bij Dortmund op zoek naar een eerste zege. Die kwam er niet, want het werd slechts 1-1 waardoor de landskampioen met een 2 op 6 uit de startblokken is geschoten. Onze landgenoot mocht van Jürgen Klinsmann, net als vorige week, een hele wedstrijd spelen.

Hamburger SV pakte de volle buit op het nippertje tegen Karlsruhe. Dat gebeurde dus zonder Belgen. Kompany werd namelijk vorige week verkocht en Vadis Odjidja zat zaterdagmiddag nog in Peking met de Belgische beloften.

Filip Daems speelde bij Borussia Mönchengladbach de volledige wedstrijd op bezoek bij die andere promovendus, Hoffenheim. Veel plezier beleefde onze landgenoot niet. Hij kreeg een gele kaart en bovendien verloor zijn ploeg nog eens met het kleinste verschil. Gladbach is de enige ploeg zonder punten na twee speeldagen.

Manasseh Ishiaku zat ten slotte niet in de wedstrijdkern van FC Köln. De nieuwkomer pakte tegen Frankfurt zijn eerste punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties