De Bleeckere: 'Sta recht in mijn schoenen'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Bleeckere: 'Sta recht in mijn schoenen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Engelse onderzoeksjournalist Declan Hill beweert in zijn boek 'The Fix' dat minstens vier wedstrijden op het WK 2006 in handen van de Aziatische gokmaffia waren. In twee daarvan was Frank De Bleeckere scheidsrechter van dienst.

Declan Hill zorgt met zijn boek 'The Fix' voor heel wat opschudding in het voetbalwereldje. De Engelse onderzoeksjournalist beweert van op de eerste rij gezien te hebben hoe vier WK-matchen verkocht werden. Volgens Hill gaat het om Italië-Ghana (2-0), Engeland-Ecuador (1-0), Brazilië-Ghana (3-0) en Italië-Oekraïne (3-0). Ghana, Ecuador en Oekraïne zouden volledig naar de pijpen van de Chinese gokmaffia gedanst hebben.

Zowel Engeland-Ecuador als Italië-Oekraïne werden door Frank De Bleeckere geleid. Onze landgenoot reageert verrast op het nieuws. "De overvalt me enorm", aldus onze topref in Het Laatste Nieuws. "Maar ik sta recht in mijn schoenen. Mijn team en ik hebben die wedstrijden gefloten zoals we altijd doen. We hebben de juiste beslissingen op de juiste momenten proberen nemen."

De Bleeckere geeft aan dat het van zijn kant niet verstandig zou geweest zijn om zich te laten omkopen. "De hele wereld heeft die matchen live kunnen volgen. Hoe zou ik ook betrokken kunnen zijn? Ik heb niet om die matchen gevraagd, de FIFA heeft ons ervoor aangeduid. Zelf wist ik maar een paar dagen op voorhand wanneer ik een wedstrijd mocht leiden."

De man uit Oudenaarde ontkent enige betrokkenheid in de zaak. "Als ik hoor dat zulke praktijken gebeuren, word ik boos, want dit is ontoelaatbaar. Maar zelf schaam ik me niet. Waarom ook? Ik zit hier voor niets tussen." Hill bevestigt het verhaal van De Bleeckere. De journalist zou geen indicaties hebben dat onze landgenoot erbij betrokken was.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties