Hoogspanning in Ruhrgebied

Philippe Crols
| 1 reacties
Hoogspanning in Ruhrgebied
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de interlands van afgelopen week, staat er opnieuw competitievoetbal op het menu. In Duitsland zijn de heren voetballers aan speeldag vier toe. Dortmund - Schalke is de absolute blikvanger van de vierde wedstrijddag.

Dortmund - Schalke is topper
Dortmund en Schalke hebben zeven punten uit drie wedstrijden en staan bijgevolg samen met Hamburger SV aan de leiding. De partij van zaterdag is dus meer dan een derby. De bezoekers hebben nare herinneringen aan de verplaatsing naar Dortmund. Twee seizoenen geleden verloor het er nog de titel. Schalke hoopt tegen Dortmund terug te kunnen rekenen op Orlando Engelaar.

Hamburger SV kan de lachende derde worden dit weekend, maar het krijgt een moeilijke wedstrijd voorgeschoteld. Bayer Leverkusen komt op bezoek en die club kan zaterdag eveneens een gooi doen naar de leidersplaats. Bayer heeft namelijk zes punten en lijkt het goede ritme gevonden te hebben.

Bayern en Werder op zoek naar winst
Bayern München won op de vorige speeldag voor het eerst. Buitenshuis speelde de landskampioen nog maar een keertje, in Dortmund werd er 1-1 gelijkgespeeld. Op bezoek bij Keulen hoopt Klinsmann zijn troepen een eerste maal buitenshuis te zien zegevieren. Benieuwd of Lukas Podolski in actie zal komen.

Werder Bremen is slecht aan de competitie begonnen. Het heeft nog maar twee punten. Thuis winnen tegen degradatiekandidaat Cottbus is dan ook een absolute must.

Wie wint eerste maal ?
Zes ploegen in de Bundesliga hebben nog niet gewonnen. Deze week zal dat aantal niet meer hetzelfde zijn. Bochum ontvangt in eigen huis namelijk Bielefeld. Ook Frankfurt en Karlsruhe zijn niet denderend begonnen. Frankfurt won nog niet en heeft twee punten, Karlsruhe heeft een puntje meer dankzij een winstpartij.

Gladbach won op de vorige speeldag verrassend van Werder Bremen. Het wil een vervolg breien aan die prestaties in Hannover. Dat staat op de laatste plaats met een puntje.

Ambitie
Ten slotte zijn er ook nog heel wat ambitieuze teams die zaterdag in actie komen. Stuttgart maakt de verplaatsing naar nieuwkomer Hoffenheim. Hertha BSC neemt het thuis op tegen Wolfsburg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties