Interview Orlans: 'Achtste plaats en nieuwe tribune'

Nico Wieme
| 0 reacties
Orlans: 'Achtste plaats en nieuwe tribune'

Niet alleen in Gent, Brugge, Brussel en Antwerpen hebben ze bouwplannen voor een nieuw stadion, ook Lokeren wil iets aan zijn accommodatie doen. In een kort gesprek met onze redactie licht Patrick Orlans een tipje van de sluier.

Lokeren behaalde in zijn eerste vier matchen vijf op twaalf: één overwinning, één nederlaag en twee gelijkspelen. Daarmee vertoeven de Oost-Vlamingen momenteel op de achtste plaats. Een positie waarvoor Lokerens commercieel directeur Patrick Orlans wil tekenen om in mei te eindigen.
 
Naast de sportieve ambities heeft Lokeren nog een andere doelstelling voor dit seizoen: de uitbreiding van het Daknamstadion. Orlans geeft tekst en uitleg bij de gang van zaken.
 
Hoeveel abonnees telt Lokeren momenteel, meneer Orlans?
 
Orlans: “De teller staat momenteel stil op ongeveer 2.500 abonnementenhouders. Op zich is dat te weinig voor een club als Lokeren. Eigenlijk zouden we er een duizendtal meer moeten hebben.”
 
Welke acties mogen de supporters dit seizoen van Sporting verwachten?
 
Orlans: “Eén grote actie: de bouw van een nieuwe tribune. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Het is een loodzware opgave. Daarnaast heeft iedere abonnee ook een supporterskit gekregen met daarin: twee dvd’s, één met de hoogtepunten uit de voorbije seizoenen van de Premier League en één met de mooiste goals uit diezelfde competitie, een fanpet van Lokeren, enkele kortingbons en een voucher die recht geeft op twee gratis zitplaatsen tijdens het komende seizoen.”
 
Hoe vorderen de plannen voor de nieuwe tribune?
 
Orlans: “Na het bouwverlof heeft ons studiebureau Mebumar een serieuze inspanning geleverd om onze bouwaanvraag in orde te krijgen. We hopen ze eind september klaar te hebben en in te dienen bij het stadsbestuur van Lokeren. Indien die goedgekeurd wordt, volgt er een openbaar onderzoek dat een maand in beslag neemt. Pas daarna kan de bouwvergunning naar het AROHM (Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten en Landschappen, red.) in Gent vertrekken.”
 
Wat voor tribune mogen de supporters verwachten?
 
Orlans: “We bouwen een nieuwe tribune voor onze spionkop, met daarachter een Jupiler Hall van 1.535 m², waar de supporters na de wedstrijd kunnen nakaarten en waar ook optredens zullen georganiseerd worden. De supporter wordt bij Lokeren een vip. De tribune zelf zal uit 1.570 zitplaatsen en 157 vipplaatsen met skyboxen bestaan. Boven in de tribune zullen veertien sportgerelateerde ruimtes van 150 tot 350 m² voorzien zijn.”
 
Tegen wanneer moet de nieuwe tribune gebruiksklaar zijn?
 
Orlans: “We hopen dat we na Nieuwjaar met de bouw kunnen beginnen. Tegen begin volgend seizoen zouden onze supporters gebruik moeten kunnen maken van de nieuwe infrastructuur.”
 
Wanneer zal u spreken van een geslaagd seizoen?
 
Orlans: “Twee voorwaarden zouden vervuld moeten worden. Ik zal verheugd zijn als de bouwplannen gerealiseerd zijn en sportief gezien als Lokeren in de linkerkolom eindigt.”
 
Voetbalkrant dankt u voor dit interview. Nog veel succes met de bouw van de nieuwe tribune. Hopelijk lukt het Lokeren beter dan Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en de Antwerpse ploegen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties