'Mbokani is meer dan 20 miljoen waard'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Mbokani is meer dan 20 miljoen waard'

Een misnoegde Dieumerci Mbokani ruilde vorige zomer Anderlecht voor Standard. Een jaar later prijkt de 22-jarige Congolees bovenaan de topschutterslijst van eerste klasse.

Mbokani maakt indruk op de groene grasmat. Indruk met zijn krachtige spel, met zijn neus voor doelpunten. En ook met zijn snelheid en techniek. De Europese scouts penden zijn naam vlotjes in hun notitieboekjes tijdens de confrontaties met Liverpool en Everton.
 
Erwin Vandenbergh, zesvoudig topschutter in België, is lyrisch over de spits van Standard. “Ik heb in onze competitie niet veel aanvallers zien rondlopen die zo compleet zijn als Mbokani”, zegt hij in Het Nieuwsblad.
 
“En er is nog progressiemarge. Hij is nog niet klaar voor Manchester of Real. Daarvoor zal hij zich eerst nog elders moeten bewijzen. Ik denk wel dat hij meer zal kosten den de 20 miljoen van Fellaini. Mbokani is een spits, de belangrijkste plaats in het elftal. Hoeveel wordt daarvoor niet betaald?”
 
Spijt
 
Ondertussen hebben ze bij Anderlecht spijt dat ze Mbokani lieten gaan. “Wij hebben het geprobeerd met hem, maar het lukte niet”, zegt Roger Vanden Stock. “Ik moet ook toegeven dat wij nooit hebben gedacht dat Mbokani dat allemaal kon.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties