Asselman: 'Spelers moeten voor de spiegel gaan staan'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Asselman: 'Spelers moeten voor de spiegel gaan staan'

"We hebben vandaag niet agressief genoeg gespeeld." Hulptrainer Patrick Asselman zocht de reden voor de zware nederlaag op KV Mechelen in eerste instantie bij zijn eigen spelers.

"Een wedstrijd op Mechelen is altijd heel geladen", gaat Asselman verder. "Wij zijn veel te braaf geweest. Ik zeg niet dat we brutaal moeten spelen, maar het mocht agressiever. Een beetje op het randje."
 
Gedrevenheid
 
KV Mechelen mepte de bezoekers uit Dender in twaalf minuten knock-out. "We hebben veel te weinig mentale veerkracht getoond. Het is niet omdat je op achterstand komt dat je de kopjes moet laten hangen. De gedrevenheid moet in de ploeg blijven."
 
"Sommige spelers vroegen zich af waarom we in de eerste helft de bal niet hebben rondgetikt zoals in de tweede. Het hoefde niet meer voor Mechelen, dat veel minder pressing zette. Dan kom je meer aan voetballen toe, maar toen was het al veel te laat."
 
Lessen trekken
 
Volgende week volgt een belangrijke verplaatsing naar Tubize. "Hopelijk gaan de spelers voor de spiegel staan en trekken ze hun lessen uit deze wedstrijd. Dan is het toch niet voor niets geweest. We moeten volgende week met het mes tussen de tanden spelen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties