Bekerfinalist maakt toch nog kans op Europa

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Bekerfinalist maakt toch nog kans op Europa
Foto: © SC

Verliezende bekerfinalisten maken dan toch nog kans op een Europees ticket. Vorige week kondigde de UEFA nog aan dat dat vanaf dit seizoen niet meer mogelijk zou zijn, maar het voorstel haalde het dan toch niet.

Verschillende voetbalbonden dienden bij de UEFA een verzoek in om verliezende bekerfinalisten geen Europees ticket meer te geven. Nu is het immers mogelijk dat een team dat de finale van de nationale beker verliest, toch in de UEFA-beker mag spelen omdat de winnaar zich al plaatste voor de Champions League. De UEFA leek daar vorige week van af te stappen, waardoor de eerstvolgende in het klassement het Europees ticket zou krijgen.

Zover komt het echter niet. Het voorstel haalde het immers niet op de vergadering van het Uitvoerend Comité afgelopen vrijdag. Het Comité verwierp het idee met een nipte meerderheid. Een verliezend bekerfinalist maakt dus nog steeds kans op een ticket voor de UEFA Europa League, de opvolger van de UEFA-beker, op voorwaarde dat de bekerwinnaar zich al via de competitie plaatste voor Europa. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties