Groep G: Demonstratie in Londen, drama in Istanbul

Steurbaut Kersten

Arsenal neemt de leiding over in groep G. De Gunners demonstreerden voor eigen volk tegen FC Porto. De hoofdrol was weggelegd voor Robin Van Persie.

Arsenal - FC Porto: 4-0

Arsenal heeft FC Porto van de mat getikt. Robin Van Persie en Emmanuel Adebayor knepen de Portugezen, beiden met twee treffers, volledig dood. Doelman Helton mocht zich gelukkig prijzen dat de Gunners niet meer ballen in zijn mandje legden.

De wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien voor Porto. Rodriguez knalde in het openingskwartier een knappe counter op de lat. Almunia moest alles uit de kast halen om een afstandsschot van Lisandro in hoekschop te duwen.

Op het half uur kwam Arsenal knap op voorsprong. Fabregas stuurde Adebayor. De Togolees wachtte slim op de inlopende Van Persie die voor zijn man het leer binnenduwde. Net voor rust waren de rollen omgekeerd. Adebayor knikte een hoekschop van de Nederlander via de grond en onderkant land binnen.

De Londenaars begonnen pas na rust echt goed te voetballen. Van Persie maakte al snel de 3-0. Walcott liet een uitstekende mogelijkheid op en vierde treffer liggen. Adebayor zorgde vanop de stop uiteindelijk toch nog voor de 4-0.

Fenerbahçe - Dinamo Kiev: 0-0

Fenerbahçe en Dinamo Kiev hebben er alles aan gedaan om hun supporters tijdens de volgende wedstrijd uit het stadion de houden. De Turken en de Oekraïners leverden een draak van een wedstrijd af. Aliev was voor de rust het dichtst bij een doelpunt. Zijn schot ging een paar meters naast.

Na de rust werd de supportersnachtmerrie verder gezet. Fenerbahçe slaagde er toch in om een kans bijeen te voetballen. Guiza kopte op Stanislav Bogush. Emre en Alex misten in de herneming. Guiza kreeg in de slotfase opnieuw de kans om de drie punten thuis te houde, maar Bogush dook attent in de voeten van de Spanjaard. (AN)