Iakovenko: 'Anderlecht is voor mij een bevrijding'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Iakovenko: 'Anderlecht is voor mij een bevrijding'

Oleksandr Iakovenko scoorde voor paarswit de openingsgoal in de topper tussen Standard en Anderlecht. Toch lijkt nog niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van de Oekraïener. Bij Anderlecht is coach Ariel Jacobs dat wel.

Oleksandr Iakovenko kwam België binnen via Lierse SK maar toen die club sportief ineenzakte, trok hij naar RC Genk. "Ik kwam er in de handen van Ronny Van Geneugden terecht die toen coach was van de beloften. Hij geloofde in mij en met hem raakte ik vooruit. Bij de eerste ploeg liep het helemaal anders. Ik kwam daar Hugo Broos tegen en ik weet niet of hij in mij geloofde. Dat moet je hem vragen", aldus Iakovenko in de krant Het Laatste Nieuws.

Plots kwam het nieuws dat Anderlecht geïnteresseerd was in Iakovenko. Dat was een verrassing voor iedereen en niet in het minst voor hemzelf. "Ik had niet veel te verliezen. Het ergste wat me zou kunnen overkomen was dat ik zou terug moeten naar Genk. Toen de trainer me afgelopen seizoen vertelde dat hij met me verder wou, viel er een pak van mijn hart", gaat de spits verder.

Iakovenko heeft een contract tot 2010 bij Anderlecht. Die contractverlenging was voor hem een echte bevrijding, zegt hij. "Het vertrouwen van die club is er, het is nu tijd dat de rest gaat volgen. Ik heb de ambitie om in de ploeg te staan, ook als iedereen beschikbaar is. Ik sta het liefst achter de diepe spits, of in de spits als het echt moet", besluit Iakovenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties