Interview Proto: 'Meer naar voor trekken'

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Proto: 'Meer naar voor trekken'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerpenaar is een trots en chauvinistisch persoon, maar wanneer hij zegt dat het doelpunt van het jaar nu al op naam staat van Silvio Proto, kan hij wel eens gelijk hebben. De GB-doelman blikte nog een laatste keer terug op zijn goal.

Silvio, op YouTube werd je doelpunt al bijna 180.000 keer bekeken. Je hoeveelste interview is dit deze week?
                
"Het moet ongeveer het dertigste zijn denk ik (lacht). Maar nu is het toch stilaan tijd om opnieuw vooruit te kijken. Het was leuk, maar ondertussen is er weer hard getraind voor de wedstrijd van zaterdag tegen Kortrijk."
 
Het is niet dat we elke week een dergelijk doelpunt te zien krijgen?
 
"Het is inderdaad uitzonderlijk, maar ik ben zelf ook een beetje uitzonderlijk zeker (lacht). Ik kan jullie alvast beloven dat ik vanaf nu meer naar voor zal trekken. Misschien dat je me binnen een paar weken opnieuw moet komen interviewen (lacht)."
 
Je liet je zondag ook flink opnaaien door de Gent-supporters. Waarom reageer je eigenlijk op die spreekkoren?

"Ik vrees dat het sterker is dan mezelf. Natuurlijk hoor je ze roepen en zingen, maar ik zou er niet op mogen reageren. Kijk, ik ben een emotioneel persoon. En als ze me raken, wil ik iets terugdoen. Vandaar dat ik mijn vuist in de lucht stak toen we de 1-0 scoorden."
 
Het was meer dan een vuist in de lucht.
 
"Ja misschien, maar ik heb hen niet beledigd, noch met woorden noch met gebaren. Ik gebaarde gewoon dat ze moesten zwijgen. Maar goed, zulke dingen gebeuren nu eenmaal tijdens een wedstrijd."
 
Ondertussen word je bijna heilig verklaard hier op het Kiel. Het kan snel gaan.
 
"Ik zet me altijd 100% in. Zo zit ik in elkaar. Ik wist dat als ik goed presteerde de supporters mij wel in hun hart zouden sluiten. Maar het is ook allemaal erg relatief. Als ik zaterdag twee keer flater, kan het ook meteen voorbij zijn. En dat besef ik maar al te goed."
 
En nu toeleven naar Kortrijk, geen gemakkelijke opdracht.
 
"Nee, zeker niet, ze hebben thuis nog geen punt verloren. Het gaat moeilijk worden, maar ik denk dat we toch stilaan naar onze beste vorm groeien. Dat zag je ook al tijdens de eerste helft tegen Gent."
 
De competitiestart was geen hoogvlieger voor jullie. Moest de competitie nu afgelopen zijn, zouden jullie zelfs zakken naar tweede. Brengt dat extra druk met zich mee?
 
"Ja en nee. Het houdt ons scherp, maar we staren ons niet blind op het klassement. Cercle Brugge staat ook diep in de klassering en zij zijn ook meer waard dan die plek. Druk is er alvast niet. En wat onze start betreft, het is een beetje logisch dat we trager van start zijn gegaan. Tegenover vorig jaar staat hier een heel nieuw middenveld. De jongens die erbij gekomen zijn, moeten tijd krijgen om zich in te werken. Ik denk eerlijk gezegd niet dat we nog lang onderaan zullen blijven staan." (AN)
     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties