Analyse Strijd om de macht in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
Strijd om de macht in Oost-Vlaanderen

Co-leiders Eeklo en Evergem gingen afgelopen weekend onderuit, zodat SK Maldegem terug alleen leider werd. SK Lebbeke legt nu beslag op de tweede plaats. Na de dubbele forfaitnederlaag blijft Appelterre laatste, voorlopig nog puntenloos.

De kalendermaker moet het hebben voorspeld want de nummers 1 en 2 (Maldegem en Lebbeke) mogen morgen elkaar in de ogen kijken. Ook 2 van de 4 ploegen op de 3de plaats, Evergem en Eeklo, is hetzelfde lot beschoren. Zeker en vast een speeldag om naar uit te kijken.

In een doelpuntenrijk duel trok SK Maldegem aan het langste eind bij Terjoden-Welle. Pas na een 4 achterstand schoot de thuisploeg wakker, maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in. Eindscore 3-4. Maldegem telt 13 punten, Terjoden 7.

Een zeer matige eerste helft leverde enkel voor Evergem Center een vrije kans op bij SK Lebbeke. Na de rust nam de thuisploeg het initiatief en kregen de bezoekers hun eerste seizoensnederlaag aangesmeerd. Einduitslag 2-1. SK Lebbeke heeft nu 11 punten, Evergem 10.

Op eigen veld gaf FC Eeklo een prestatie ten berde die als heel zwak mag worden omschreven. SK Bellem trok er zich niets van aan en nam verdiend de 3 punten mee. Eindscore 0-2. Eeklo blijft staan op 10 punten, Bellem klimt naar 7.

Sint-Gillis-Waas duwde het onfortuinlijke Eendracht Appelterre nog wat dieper in de put. Einduitslag 1-3. De fusieploeg blijft op 0, terwijl Sint-Gillis-Waas in het kwartet met 10 punten zit.

SKDJ Lovendegem had het meeste balbezit maar kon niet scoren. Jong Lede deed dat wel en hield de 3 punten thuis. Eindscore 1-0. Lede verzamelde 10 punten, Lovendegem 3.

Eendracht Aalter greep JV Kruibeke onmiddellijk bij de keel en nog voor de rust was de klus afgewerkt. Een sterke thuisportier hield de bezoekers van de verdiende treffer. Einduitslag 2-0. Aalter klimt over Kruibeke met 8 punten, Kruibeke blijft op 7 staan.

Opnieuw deed het gebrek aan scorend vermogen FC Vrasene de das om. Klauwaerts Kemzeke had dan ook aan één doelpunt genoeg om de wedstrijd te beslechten. Eindscore 1-0. Kemzeke telt 7 punten, Vrasene blijft op 1.

Kwik Eine begon overtuigend tegen FC Voorde en zette dat ook om in een voorsprong. In de 2de helft namen de bezoekers het heft in handen en de gelijkmaker stond op het bord. Einduitslag 1-1. Eine heeft 4 punten, Voorde 3.