Ujkani laat Rode Duivels links liggen

Ujkani laat Rode Duivels links liggen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zullen in de toekomst wellicht geen beroep kunnen doen op Samir Ujkani. De 20-jarige doelman van Palermo gaat immers in op een uitnodiging om de Albanese nationale ploeg te verdedigen.

Ujkani werd geboren in Kosovo, maar verhuisde op zesjarige leeftijd naar België en meer bepaald naar Tielt. Hij begon bij de plaatselijke club zijn loopbaan en via Sporting West Ingelmunster-Harelbeke ging het naar RSC Anderlecht. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij dan een oproepingsbrief voor de Albanese nationale Beloftenploeg. Ujkani vroeg de dubbelnationaliteit aan en kon zo de kleuren van zijn geboorteland verdedigen.
 
In de zomer van 2007 verhuisde de keeper van Anderlecht naar Palermo. Daar is hij ondertussen uitgegroeid tot derde doelman en nam al geregeld plaats op de bank tijdens competitiewedstrijden. Afgelopen weekend kreeg hij dan een uitnodiging om de A-selectie van Albanië te vervoegen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Portugal. Eénmaal Ujkani ook effectief in actie is gekomen voor de A-ploeg van Albanië kan hij niet meer voor de Rode Duivels uitkomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties