Eerste leidersplaats sinds dertien jaar

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Eerste leidersplaats sinds dertien jaar
Foto: © SC

Komend weekend moet leider SK Tongeren de wei in tegen RC Mechelen. Toch zal het even wennen worden voor de club die niet gewend is om als kopploeg het veld te betreden.

Zes speeldagen zijn we reeds ver in derde klasse. Menig voetballiefhebber wrijft zich even in de ogen bij het bekijken van de rangschikking. Inderdaad, KSK Tongeren HM is momenteel de fiere leider in derde klasse B. Een uniek moment voor de club aangezien blauw-wit maar liefst dertien seizoenen nodig had om als leider te mogen fungeren. Bovendien is Tongeren samen met Hoogstraten de enige club die nog ongeslagen is in zijn reeks. Aan het trainersroer bij Tongeren staat Francis Vanhamel, de onderwijzer uit beverlo geniet van dit misschien éénmalig moment.

“Zo een reeks neerzetten is gewoon genieten, daar doe je het voor. Wij zijn in de winning-mood en we spelen goed georganiseerd. Er wordt wel eens gezegd dat we geluk hebben maar geluk moet je in de eerste plaats afdwingen. In mijn 21-jarige trainersloopbaan heb ik echter nog nooit een competitiestart gemist. Op training wordt hard gewerkt maar toch zie ik tijdens de wedstrijden wel nog steeds niet wat ik op training zie. Als ploeg zullen we blijven werken om zo lang mogelijk onze mooie positie in het klassement te kunnen vasthouden,” verkondigde trainer Francis Vanhamel.

Komend weekend wacht de leider alvast een zware opgave. Op het veld van Racing Mechelen mag de club zijn leidersplaats gaan verdedigen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties