Analyse Vier op een rij

Rombaux Gunther
| 1 reacties
Vier op een rij

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zeven speeldagen zijn er intussen achter de rug in derde klasse. Aan spanning geen gebrek echter in 3de klasse B waar maar liefst vier clubs samen de leiding delen.

Voor het afwerken van de zevende speeldag van afgelopen weekend stond Tongeren met veel trots te glimmen op de leidersplaats. Van zijn leidersplaats kan de club intussen nog steeds genieten al moet men het gezelschap dulden van drie andere clubs. Tongeren moest afgelopen weekend weliswaar het onderspit delven in zijn wedstrijd tegen RC Mechelen maar blijft door zijn bonus van drie punten op zijn eerste achtervolgers mee aan kop staan.

Wezet won op zondagmiddag met 0-2 cijfers op het veld van Turnhout, dat nu één puntje minder telt dan de vier leiders. Dat Wezet mee aan de leiding staat is echter geen verrassing. De club miste vorig seizoen op een haar na de promotie naar tweede en lijkt met zijn huidige positie in de rangschikking alvast de vermoedens waar te maken. De club is klaar voor een nieuwe gooi naar de titel.

Nieuwkomer Rupel Boom begon als een Jan zonder vrees aan zijn avontuur in derde, een tactiek die lijkt te werken. Na 3-2 winst tegen Verviers springt de club mee op de kar met de leiders. De Steenbakkers toverden reeds enkele knappe prestaties op de mat met een mix van enkele ervaren spelers en beloftevolle jongeren, een concept dat tot op heden zijn vruchten afwerpt.

De vierde club die mee de plak zwaait in 3de B is Willebroek-Meerhof. Niet geheel onverwacht eigenlijk want de club behoorde tot het kransje titelkandidaten in zijn reeks. Ondanks zijn enige nederlaag tot nog toe, dit op de zesde speeldag in de topper tegen Turnhout, zette de club al een mooie reeks neer met enkele mooie resultaten. Samen met Hoogstraten is Willebroek eveneens het best bij schot met 15 goals uit zeven wedstrijden.

Na afloop van de achtste speeldag tijdens het komende weekend zal er alvast één club moeten afhaken van het viertal. Met Willebroek-Meerhof tegen Rupel Boom staat namelijk een onvervalste topper op het programma met de eerste plaats als inzet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties