Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

In de vierde provinciale zijn er heel wat teams die er serieus vandoor gaan. SK Berlaar, Olympic Deurne en Dosko hebben nog altijd het maximum van de punten.

Vierde A:

Olympic nu al kampioen ?

Olymic Deurne gaat er wel heel hard van door in vierde A. Als het team zichzelf niet tegenkomt, lijkt niets Olympic nog van de titel te houden. Het boekte afgelopen weekend tegen Boechout al de negende zege op rij (4-2).

De eerste achtervolger is Borsbeek. Dat won op het veld van het fel geplaagde Luchtbalboys met 1-3. Luchtbal is teruggezakt naar plaats negen, maar staat wel slechts op vier punten van de tweede plaats.

Heibos is al enkele weken goed bezig. Het won op bezoek bij Burcht. Topschutter Verboven was wederom goed voor twee treffers. Heibos staat samen met Donk (vrij afgelopen weekend), Berendrecht (1-1 gelijk in de derby tegen Putte) en Ex. Essen (2-1-winst tegen Jong Merksem) op een gedeelde derde plaats.

Antuerpia boekt eerste winst

Verschuivingen onderaan de klassering. Jong Merksem is namelijk de nieuwe eigenaar van de rode lantaarn. Het verloor zelf en zag Antuerpia winnen. Slachtoffer was VE Stabroek (2-0).

Olympic Essen kon de goede lijn van vorige week niet doortrekken. Het blijf na een nederlaag tegen Mortsel onderaan bengelen.

Lint won dan weer wel. Het boog een 0-2 en 2-3-achterstand om tegen Turk Sport.

 
 
Vierde B:

SK Berlaar nog steeds met het maximum

SK Berlaar blijft maar gaan. Het heeft nog steeds het maximum, maar afgelopen weekend had het op bezoek bij Hemiksem weinig overschot. Een goal van Schuermans was nodig om de drie punten mee te pakken. Berlaar heeft 24 punten en een wedstrijd minder gespeeld dan dichtste achtervolger Puurs.

Puurs pakte op bezoek bij Apollo Nielse een makkelijke 0-4-zege. Blaasveld is dus niet langer de eerste achtervolger van Berlaar. Blaasveld gaf laat in de wedstrijd tegen Leest een kleine voorsprong uit handen.

Elzestraat en Bevel maken met achttien punten de top-5 compleet. Elzestraat won in eigen huis van Rumst terwijl Bevel heel weinig overschot had tegen staartploeg Hingene.

Kessel behoudt de nul

Kessel heeft nog altijd geen enkel punt kunnen verzamelen. Afgelopen weekend won Heindonk met 5-0 van de rode lantaarn. Hingene won ook nog altijd niet, maar heeft al wel twee punten.

Naast Apollo Nielse vinden we ook Emblem nog altijd onderaan. Dat ging serieus onderuit tegen Rijmenam (6-0).

Ten slotte noteerden we ook nog een zege voor Sint Amands tegen Putte. Putte mist aansluiting met de top terwijl Sint Amands wegkomt uit de onderste regionen.

 
 
Derde C

Dosko nog steeds met maximum

Net als in derde A en B is er ook in derde C nog een team met het maximum van de punten. Het gaat om Dosko. Dat team liet afgelopen weekend weinig over van Molenkring (6-2). Hapers scoorde vier maal.

Eerst achtervolger Poederlee haalde ook fors uit. Pulle had weinig in de pap te brokken: 6-1. Poederlee heeft drie punten minder dan de leider.

Pulle (vijftien punten), HIH Turnhout (veertien punten) en Achter Olen (dertien punten) sluiten de kopgroep af. Pulle miste door de zware nederlaag tegen Poederlee aansluiting met de top. HIH Turnhout won wel, met 5-0 van Noordstar. Cuypers maakte drie goals. Achter Olen kon dan weer niet winnen. Het speelde tegen Massenhoven 1-1 gelijk.

Gierle wint en geeft rode lantaarn door

Gierle heeft afgelopen weekend voor het eerst gewonnen. Het deed dat met 3-1 tegen Grobbendonk en geeft de leidersplaats door aan dat team. Noordstar en Wechelderzande, beide vijf punten, staan ook niet echt goed. Noordstar verloor zoals gezegd zwaar van Turnhout terwijl Wechelderzande een voorsprong uit handen gaf te Hezewijk.

Ten slotte was er ook nog het doelpuntenrijke duel tussen Westmalle en Wortel. Jochems schoot in de laatste seconde de gelijkmaker op het bord voor de thuisploeg (3-3).

Ook veel goals in Zandhoven – Oosthoven. Daar werd het 2-4. De bezoekers stonden vijf minuten voor tijd nog 2-1 achter.

 
 
Vierde D:
 
Twee leiders

In vierde D is er geen enkel team meer met het maximum van de punten. Dimpna won afgelopen weekend met 2-1 van Zoerle en is samen met Punt leider. Punt won net als Dimpna met 2-1. Dat gebeurde tegen Oosterlo, de laatste in het klassement met nul punten. Dimpna heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Immer Voort staat voorlopig op een punt van de leiders. Het won op bezoek bij Wiekevorst met 0-3. Wiekevorst is de vierde in de klassering. Vorst en Zammel hebben respectievelijk zeventien en zestien punten en sluiten de kopgroep af. Vorst won makkelijk met 4-0 van Schoor terwijl Zammel Veerle kon kloppen met 2-0.

Oosterlo met 0 punten

Oosterlo verloor afgelopen weekend dus van leider Punt en heeft nog steeds geen enkel punt. Ramsel heeft al twee punten, maar kon nog niet zegevieren. Tegen Blauberg, de op twee na laatste, pakte het dat tweede puntje van het seizoen.

Middenmoot

De middenmoot in vierde D is vrij breed. Hallaar heeft dertien punten. Het verloor van Olmen met 0-2. Olmen heeft een puntje minder.

Verder in die middenmoot vinden we ook nog Netegalm, Booischot en Alberta. Die laatste club verloor afgelopen weekend van Booischot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties