Groep 2: Leider Griekenland onderuit

Kevin Van Cutsem

In Groep 2 is Zwitserland erin geslaagd groepsleider Griekenland af te stoppen. De Zwitsers gingen in Piraeus met 1-2 winnen. Naaste achtervolger Israël speelde dan weer gelijk tegen Letland. Ook Luxemburg en Moldavië hielden het op een draw.

In groep 2 ging leider Griekenland onderuit tegen Zwitserland. Aanvoerder Alexander Frei scoorde voor rust de 0-1 vanop de stip. Angelos Charisteas maakte in de tweede helft gelijk, maar Twente-spits Blaise N Kufo beslechte de wedstrijd tien minuten voor tijd in het voordeel van de Zwitsers. Griekenland ziet Israël tot op een punt naderen.

Israël kon vanavond in Riga niet winnen van Letland. Benayoun opende vijf minuten na de rust de score, maar in de slotfase maakte Kolesnichenko gelijk. Bij Israël stond Toama (Standard) een hele wedstrijd in de ploeg. Barda (Genk) en Golan (Lokeren) werden vervangen.

Ook Luxemburg speelde gelijk. Het werd 0-0 tegen Moldavië, de enige ploeg die nog niet kon winnen in  groep 2.