Herstelde Kanu: 'Concurrentie schrikt me niet af'

De Nijs Michael
| 0 reacties
Herstelde Kanu: 'Concurrentie schrikt me niet af'

De aanvallende problemen van Ariël Jacobs lijken voorbij. Anderlecht zag vorige week Nicolas Frutos terugkeren uit Argentinië en ook spitsbroeder Kanu lijkt opnieuw speelklaar. De Brazliaan hoopt fit te raken voor de partij tegen Zulte Waregem.

"Fysiek voel ik me helemaal terug de oude", verzekert Kanu. "Ik kijk er naar uit om weer te spelen. Liefst zondag in Waregem al, maar het is aan de coach om te beslissen." 

Kanu was pas aangekomen in ons land toen hij geblesseerd raakte, het was een zware klap voor de jonge Braziliaan. "Ik maakte een moeilijke periode door", bevestigt de aanvaller. "Ik was pas hier, ik had nog niet veel kunnen spelen. Ik was gekomen om te spelen, ik wou me zo graag tonen. Dan is het een harde klap als je een operatie moet ondergaan. Gelukkig, dankzij God, is de operatie en de revalidatie prima verlopen. Ik heb er geen enkel moment spijt van gehad."

Enkele weken geleden zat Anderlecht nog zonder spitsen, maar intussen is dat wel even anders. Frutos en Suarez keren terug uit blessure en daarbij komt ook nog eens de concurrentie van aankoop Bulykin. Bovendien is ook Vlcek nog steeds belangrijk voor Anderlecht. Toch heeft de jonge Kanu geen schrik van de concurrentie. 

"Frutos zie ik zelfs niet als een concurrent", legt de spits uit. "Integendeel, met hem zou ik graag samenspelen. Frutos heeft een andere manier van spelen en andere kwaliteiten dan ik. Ik denk net dat we erg complementair zijn. Frutos speelt ook liefst diep, terwijl ik ook liefst rond zo'n diepe spits speel. Hij kan de bal bijhouden en afleggen, zo moet hij ook mijn belangrijkste wapen kunnen uitspelen. Wat is dat? Mijn schot links. Samen denk ik dat we goede dingen kunnen doen voor Anderlecht. De concurrentie schrikt me niet af, daar kan ik alleen beter van worden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties