Klinsmann zwaar onder druk met Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Klinsmann zwaar onder druk met Bayern
Foto: © SC

Landskampioen Bayern München staat zaterdag met het mes op de keel aan de aftrap in Karlsruhe, nog maar eens. De troepen van Jurgen Klinsmann staan voorlopig pas elfde en dat kan uiteraard niet voor de traditierijke club.

Kan Bayern nog eens winnen ?
Bayern München staat er dus alles behalve goed voor in Duitsland. Het puurde amper negen punten uit zeven wedstrijden en kent zijn slechtste start in jaren. De landskampioen neemt het zaterdag op tegen Karlsruhe. De revelatie van vorig seizoen doet het deze jaargang voorlopig heel wat minder, al heeft het wel evenveel punten als Bayern. In ieder geval kan Bayern maar beter winnen, want anders wordt de positie van Jurgen Klinsmann wel erg wankel.

HSV- Schalke is de topper
Leider Hamburger SV heeft drie punten meer dan zijn dichtste belagers. Deze week krijgt het wel een moeilijke opdracht. Schalke 04 komt namelijk op bezoek in Hamburg. Schalke heeft vier punten minder dan HSV.

Ook Werder Bremen - Dortmund is een aantrekkelijke affiche. Beide ploegen hebben een overwinning nodig om bovenaan te blijven meedoen. Dortmund heeft twaalf punten, Werder elf.

Stuttgart en Hoffenheim zijn met dertien punten de twee dichtste achtervolgers van leider HSV. Stuttgart gaat op bezoek bij HBSC. Die club pikte op de vorige speeldag de drie punten mee uit Leverkusen en kan bij een nieuwe winstwedstrijd oprukken naar de subtop. Hoffenheim gaat dan weer op bezoek bij Hannover, een ploeg die niet bepaald in de veilige zone staat.

Bochum en Gladbach in zespuntenmatch
VFL Bochum krijgt vrijdag al het bezoek van Borussia Mönchengladbach. De twee teams vergaarden tot dusver respectievelijk zes en drie punten en dus kunnen we spreken van een heus degradatieduel.

Dat is trouwens niet het enige. Ook al staat Keulen momenteel knap tiende met evenveel punten, toch is de thuiswedstrijd tegen Cottbus er eentje in het teken van de degradatiestrijd.

Ten slotte ontvangt Frankfurt, nog altijd de enige ploeg zonder zege, Leverkusen en trekt Bielefeld naar Wolfsburg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties