Speeldag 10: Strijden voor een top-5 plaats

Kevin Pieters
| 6 reacties
Speeldag 10: Strijden voor een top-5 plaats

Speeldag 10 staat voor de deur met enkele spannende duels. Beveren, Antwerp, STVV en Brussels zijn de te kloppen ploegen. Onderaan het klassement vechten Eupen, Virton en KVSK United voor gouden punten. O. Charleroi mag rusten. Voetbalkrant blikt vooruit

Zaterdagavond

Beveren ontvangt zaterdagavond kustploeg Oostende op de Freethiel. Een interessant treffen tussen de nummer zes en zeven in het klassement. Wetende dat de thuisploeg een wedstrijd minder heeft gespeeld, kunnen de Waaslanders een gouden zaak doen bij winst. De Wase club zette de afgelopen weken een sterke serie neer:11 op 15 dankzij overwinningen tegen Antwerp, Namen en Doornik. Enkel FC Luik en VW Hamme konden de Beverse elf op een gelijkspel houden. De Kustjongens daarentegen hebben een wisselvallige periode achter de rug. Na verliespartijen tegen STVV en Ronse leek een terugval in de maak. Vorige week echter sloegen de Oostendenaars genadeloos toe en werd Virton met zware 7-2 cijfers weggevoetbald. Trainer Vande Velde kon opnieuw vertrouwen putten uit deze prestatie en Beveren beseft maar al te goed dat Oostende een lastige hindernis zal vormen. Bij de Oostendenaren wordt het vooral uitkijken naar Grandison, die tegen Virton vier keer scoorde na de rust, en Guei die dit seizoen de netten ook gemakkelijk weet te vinden.

Een ander interessant treffen speelt zich af op Staaien, de thuisbasis van leider Sint-Truiden. STVV staat op kop met twintig punten uit acht duels, na de winst in de topper vorige speeldag tegen KVK Tienen. Het knap presterende Doornik krijgt deze week de te kloppen ploeg op het menu. Doornik vat post op een fraaie derde plaats, op vier punten van de leider. Op de vorige speeldag leed de Waalse club echter nog een pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Beveren. Sint-Truiden doet er goed aan de 27-jarige Dorizon uit de wedstrijd te houden. De Doornikse spits vond reeds vier keer te scoren. Ook op stilstaande fase lijken de bezoekers vaak voordeel te halen. De verdedigers van Doornik prikten hierbij reeds vijf keer raak.

Lierse ontvangt in eigen huis SK Deinze. Op papier een gemakkelijke wedstrijd, daar de bezoekers slechts zeven punten haalde uit negen wedstrijden. De Deinzenaren staan op een povere vijftiende plaats en wisten nog maar één keer de drie punten te behalen. Lierse daarentegen is nog steeds op zoek naar een eerste thuisoverwinning in de competitie. Deze week kregen de Pallieters ook nog eens slecht nieuws te horen. Verdediger Frans lijkt lange tijd out te zijn met een knieblessure en middenvelders Nedzipi en Janssens sukkelen met een blessure aan de adductoren. Lierse moet het verder ook nog stellen zonder El Baily, Rimkus en Goris.

Namen mag zaterdag op bezoek bij de voorlaatste van het klassement, Virton. Namen is op zoek naar eerherstel na de zware pandoering die het kreeg tegen FC Brussels vorige week. Een forfaitscore in eigen huis aangesmeerd krijgen is nooit een pretje. De Naamse tegenstander deed het vorige week eigenlijk nog slechter. Virton ging met zware 7-2 cijfers de boot in tegen Oostende. Hoewel Namen vijf plaatsen hoger staat in de rangschikking dan Virton, telt het slechts drie punten van rode lantaarn Eupen. Met wat pech staat Namen bij verlies helemaal onderaan het klassement. Beide ploegen scoren gemiddeld één keer per wedstrijd, maar krijgen gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd te slikken. Het zal een krachtmeting worden tussen twee stugge ploegen met als inzet een beetje ademruimte in de nog vroege degradatiestrijd.

Helemaal onderaan het klassement staat het duel tussen KVSK United en Eupen op het programma. Twee ploegen die zeer slecht bezig zijn in de competitie. Beide ploegen wisten nog maar slechts één keer te winnen. Eupen is momenteel de rode lantaarn en heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan haar tegenstander. Matematisch staan ze er dus nog slechter voor dan de Limburgers. KVSK United kan daarenboven vertrouwen putten uit de wedstrijd tegen Waasland vorige week. Het kon de Waaslanders op een gelijkspel houden. Eupen kreeg een 0-3 om de oren van Lierse en het is geleden van speeldag twee dat de Duitstaligen nog eens wisten te winnen.


Zondagmiddag

Drie interessante duels worden afgewerkt op zondagmiddag. Antwerp krijgt de eer de nieuwe bezoekerstribune van OH Leuven in te lijven (foto). Antwerp versloeg vorige week in eigen huis nog Olympic Charleroi en trainer Ost werd de laan uitgestuurd. OH Leuven bracht de moeilijke verplaatsing naar FC Luik min of meer tot een goed eind door met een punt huiswaarts te keren. De Vlaams-Brabanders klimmen zo stilletjes uit de kleder van het klassement en vatten voorlopig post op een twaalfde plaats. De Greatold is op dit moment een ploeg in vorm, althans wat de resultaten betreft. Het behaalde een knappe negen op negen, maar ziet in het spelbeeld vooral te weinig creativiteit. Oorzaak daarvoor zou wel eens het missen van Pivaljevic (ziekte) en Jelicic (blessure) kunnen zijn. Vorige week wist nieuwe aanwinst en ex-Standard aanvaller Bouchouari meteen de netten te krullen met een afgezwaaide voorzet vanaf de midellijn.

Ook met FC Brussels – FC Luik staat een treffen op het programma dat meer dan de moeite waard zal zijn. Beide ploegen hebben zich bovenaan het klassement gesetteld. FC Luik doet het de laatste vijf wedstrijden iets minder goed dan haar tegenstander. Het behaalde zeven uit vijftien punten, FC Brussels daarentegen haalde tien op vijftien. Enkel het verlies tegen Antwerp lijkt voorlopig een uitschuiver te zijn. Met de 0-5 winst tegen Namen vorige week toont FC Brussels zich misschien meer matuur dan ooit. FC Luik houdt best de Brusselse aanvaller Sanogo goed in de gaten; hij scoorde vorige week zijn zesde van het seizoen.

KVK Tienen is leider af en likt haar wonden na het verlies in de topper tegen Sint-Truiden.  Met slechts een tweede verlieswedstrijd in negen duels relativeerde trainer Nassen het verlies. "STVV is dan ook de titelfavoriet bij uitstek. We hebben niet de maturiteit, ervaring en de leepheid van STVV", aldus de nuchtere Nassen. Met het bezoek aan Ronse zal de Suikerploeg opnieuw op niveau moeten spelen wil het in het zog van leider STVV blijven.  Ronse staat in het midden van klassement en speelde vorige week twee kostbare punten kwijt op het veld van SK Deinze (0-0).

VW Hamme tenslotte mag het zondagmiddag opnemen tegen Waasland. Red Star heeft het de voorbije twee weken echter niet onder markt met ploegen onderaan het klassement. Het liet zich verrassen tegen Olympic Charleroi (4-2) en wist niet verder te geraken dan een 1-1 tegen KVSK United. Met VW Hamme staat opnieuw een wedstrijd op het programma tegen een ploeg die onderaan bengelt. De Vigor Wuitens worden in het burentreffen met Waasland door buitenstaanders maar weing winstkansen toegedicht. Winnen zal natuurlijk niet vanzelf gaan want met Onana, bijgenaamd Hervé, heeft Waasland de topschutter van Tweede Klasse in haar rangen. De bezoekers kunnen nog steeds niet rekenen op hun kapitein Bou Sfia (gekwetst) en zien verdediger Veldeman een schorsingsdag uitzitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties