Midweekvoetbal in Duitsland

Philippe Crols
| 0 reacties
Midweekvoetbal in Duitsland
Foto: © SC

Hoffenheim is sinds afgelopen weekend de nieuwe leider in de Bundesliga. Het zal minstens 48 uur aan de leiding hebben gestaan, want deze week wordt er ook op dinsdag en woensdag gevoetbald. Werder Bremen - Leverkusen is de blikvanger.

Werder móét winnen

Voor Werder Bremen zijn er dinsdag geen excuses. Met een 13 op 27 is het elftal van Thomas Schaaf niet goed aan het seizoen begonnen en de kloof met de leider bedraagt al zes punten. De tegenstander aan de Weser is echter niet de eerste de beste. Leverkusen, de huidige nummer twee komt namelijk op bezoek. Het kan, net als afgelopen weekend, bij winst de koppositie minstens tijdelijk overnemen.

Ook Schalke doet er goed aan om nog eens te winnen. Afgelopen weekend werd er tegen Bielefeld met punten gemorst. De club uit Gelsenkirchen, die maar een punt meer heeft dan Werder, gaat op bezoek bij Karlsruhe. Die ploeg gaat het dit seizoen niet bepaald voor de wind. Het boekte tot dusver een 9 op 27.

Zet Bayern opmars voor ?
Bayern München heeft zich dankzij winst in de voorbije wedstrijden opnieuw bij de top van de Bundesliga geschaard. Het wil in Frankfurt een vervolg breiden aan de goede reeks. Dat zal niet makkelijk worden. Frankfurt boekte namelijk een zes op zes de afgelopen week.

Fiere leider naar Bochum

Werder - Leverkusen is op papier de topper, maar kort daarachter komt Hamburg - Stuttgart. HSV verspeelde afgelopen weekend de leidersplaats in Hoffenheim en wil die woensdag terug veroveren. Het moet dan wel zelf winnen van Stuttgart, de nummer vier met een punt minder dan HSV, en hopen op een misstap van Hoffenheim.

De kersverse leider gaat de eerste plaats proberen te behouden op woensdag in Bochum. Bochum is samen met Bochum en Gladbach voorlaatste.

Kelderduel
Het kelderduel van de speeldag zal in Bielefeld gespeeld worden. Daar ontvangt de voorlaatste de rode lantaarn, Energie Cottbus. Als Cottbus wint komt het weg van de laatste plaats.

Borussia Mönchengladbach gaf vorige week de rode lantaarn door. Het hoopt nu een tweede overwinning op rij te boeken, maar dat zal dan wel moeten gebeuren in Wolfsburg.

Ten slotte hopen Dortmund en HBSC de voeling met de subtop niet te verliezen. Dortmund gaat op bezoek bij Köln terwijl Hertha Hannover over de vloer krijgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties