Atletico Madridfans mogen thuis blijven

Nico Wieme
| 1 reacties
Atletico Madridfans mogen thuis blijven
Foto: © SC

Atletico Madrid mag de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd tegen PSV geen supporters toelaten in het Vicente Calderonstadion. Dat heeft de Uefa vrijdag beslist.

Tijdens en na de Champions Leaguewedstrijd tussen Atletico Madrid en Olympique Marseille ontstonden hevige rellen. De Uefa besliste daarop om de Spaanse club twee thuiswedstrijden op minstens 300 km afstand te laten afhaspelen. Omdat de Madrilenen in beroep gingen, werd de sanctie opgeheven tot de nieuwe uitspraak.
 
Die nieuwe uitspraak volgde vrijdag. De Uefa Appeal Body, de beroepscommissie van de Europese Voetbalbond, heeft de strafmaat veranderd. Atletico mag wel in eigen stadion blijven spelen, maar mag voor de eerstvolgende match geen supporters toelaten. Eigenlijk zijn het de eerste twee matchen, maar de strafmaat voor de tweede wedstrijd is voorwaardelijk.
 
De boete van 150.000 euro en de schorsing van twee wedstrijden voor de Mexicaanse coach Javier Aguirre van Atlético Madrid blijven gehandhaafd. De Spanjaarden moeten dus op woensdag 26 november tegen PSV voor een leeg stadion spelen. Atletico krijgt wel tien dagen de tijd om nog maar eens in beroep te gaan tegen deze sanctie.
 
Niet alleen in Spanje zijn ze ongelukkig met deze nieuwe strafmaat, ook bij PSV is er weinig begrip. De directie van PSV en de afdeling Wedstrijdorganisatie & Veiligheid van de gloeilampenformatie hebben laten weten zaterdag in beraad te gaan over deze nieuwe situatie. Heel wat PSV-fans hebben namelijk al een ticket gekocht en een hotel geboekt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties